Анчелоти: За мен Винисиус е един от най-силните, ако не и най-добрият

23:13
Анчелоти: За мен Винисиус е един от най-силните, ако не и най-добрият

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е разочарован от избора при номинациите за наградата “Играч на УЕФА” за сезон 2022/23. Винисиус Жуниор не попадна дори в топ 10, което не се харесва на специалиста.

“Във футбола вече нищо не може да ме изненада - заяви Анчелоти. - Но като цяло мен това не ме интересува. За мен Вини е един от най-силните, ако не и най-добрият. Той е футболистът, който прави най-голямата разлика. Просто му липсва малко постоянство, но пък е мотивиран”.

Водещата тройка за въпросния приз е съставена от Кевин Де Бройне, Ерлинг Холанд и Лионел Меси. В избора на УЕФА участваха треньорите на клубовете през миналия сезон, които са участвали в груповата фаза на трите турнира - Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите, селекционерите на 55 страни, членки на УЕФА, както и журналисти от Европа.

Самият Анчелоти пък не е в топ 3 и в избора за треньор на сезона, където попаднаха Симоне Индзаги, Джосеп Гуардиола и Лучано Спалети.

Иначе Реал се подготвя за гостуването си на Алмерия от втория кръг в Ла Лига, което е в събота от 20:30 часа.

“Съперникът е добре организиран тим, който се опитва да играе, а не само да се защитава дълбоко. Трябва да повторим играта си от миналия кръг (2:0 срещу Атлетик Билбао - б.р.)”, смята италианецът.

Карлето уточни, че новият вратар Кепа Арисабалага ще е твърд титуляр през сезона, но за двубоя с Алмерия сега пак ще започне Андрий Лунин.

Наставникът коментира и Едуардо Камавинга, който вече изигра 100 мача за тима. “С какво може да стане по-добър? Искаме от него по-често да наближава вратата на съперника и да се опитва да вкарва голове, като работим върху това.”

Анчелоти също потвърди информациите, че Реал няма да привлича нов защитник заради травмата на Едер Милитао. “Ще залагаме на юношите си, а и вратарят ни вече ще има по-голяма роля, като често ще е като един от бранителите пред него”.

Треньорът беше запитан дали има интерес към Ансу Фати от Барселона, който е спряган за напускане. “Той е млад футболист, който разполага с много талант и го очаква голямо бъдеще. Но само това ще кажа”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация