Чави: Никога не съм имал чувството, че съдиите ни помагат

19:24
Чави: Никога не съм имал чувството, че съдиите ни помагат

Наставникът на Барселона Чави Ернандес говори пред медиите преди утрешния мач на каталунците със Севиля.

Той отдаде дължимото на съперника и се върна към равенството в предишния мач с Майорка: “Имам чувството, че ще се върна към победите. Играем у дома. Севиля са шампиони в Лига Европа и са труден, силен съперник, играят добре по фланговете. Мендилибар върши добра работа.

Винаги е важно да побеждаваш, за да имаш добро усещане за следващите мачове и за морала. С Майорка не бяхме добри. Анализирали сме го. Утре можем отново да вземем преднина, докато чакаме останалата част от съботния мач".

Нямаше как Чави да не коментира и случая “Негреира” и официално повдигнатото обвинение за подкуп срещу Барселона: “Следващата седмица ще има друга новина. А след 15 дни - още една. И след месец. Знаете моето мнение. Извадете архива на вестниците. Никога не съм имал усещането, че съдиите са ни били от полза."

"Аз не правя големи разсъждения по този случай. Имам много малко време и то ми е необходимо, за да видя какво се случва с отбора, какво ни се случи в Майорка, стратегията, мачът със Севиля".

Чави коментира и ситуацията с младия талант Ламин Ямал: “ Той има физически проблем, на 16 години е и понякога това си личи. Футболът не се играе само с топката в краката. Има моменти, в които се вижда възрастта му, и затова трябва да го предпазваш, в зависимост от противника, мача, но той е щастливо момче, харесва футбола, виждам го много добре... проблемът му е физически, в друг аспект няма проблем. С него трябва да се внимава много: колко минути играе, физическото натоварване... но той може да ни помогне много в много мачове".

Наставникът на Барселона похвали и друг млад талант на тима - Фермин Лопес: "Имахме нужда от него след контузията на Френки де Йонг. Вече казах, че той е необходим и полезен. Той е динамичен. Той се справя перфектно с това, което искаме от него”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация