Филип Лам: Синът ми е луд по футбола и все още не е виждал успешен национален отбор на Германия

23:39
Филип Лам: Синът ми е луд по футбола и все още не е виждал успешен национален отбор на Германия

Бившият капитан на Германия Филип Лам коментира каква според него е най-важната задача пред новия селекционер на Бундестима Юлиан Нагелсман, който ще направи дебюта си в събота срещу тима на САЩ.

"Той трябва да даде на отбора лице, профил и да обедини отново тима и нацията. За да направи това, той трябва да избере играчите, които са отговарят на този профил, и които играят редовно. Това е единственият начин да се създаде йерархия в отбора", смята световният шампион с Германия  от 2014 г. в интервю за "Мюнхер Маркур". "Оптимист съм, защото вярвам, че това може да се случи, и то за кракът срок", добави Лам.

Лам каза още, че иска да види силен отбор на Германия не само заради ролята си на директор на Евро 2024, но и заради сина си. "Синът ми е луд по футбола и все още не е виждал успешен национален отбор на Германия", добави той.

Нагелсман замени на поста Ханзи Флик, който бе уволнен на 10 септември, след като спечели едва 4 от последните си 17 мача начело на тима и допусна Германия да отпадне за втори пореден път още в груповата фаза на Световно първенство.

БТА

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация