Дитмар Хаман: Раздялата с Флик беше закъсняла

15:47
Дитмар Хаман: Раздялата с Флик беше закъсняла

Бившият полузащитник Дитмар Хаман определи уволнението на Ханзи Флик като национален селекционер на Германия като закъсняло. Той очерта и своите виждания за бъдещия треньор, който трябва да поеме отбора в този тежък момент. Бундестимът няма победа в последните си пет двубоя, в които записаха и четири загуби. В събота те загубиха катастрофално с 1:4 от Япония във Волфсбург, което доведе до уволнението на Флик.

“Раздялата с Флик беше закъсняла. Би било безотговорно от ръководството на Германския футболен съюз да продължи по този начин. Сега имаме нужда от някой с авторитет, опит и гръбнак. Затова бих направил всичко по силите си, за да взема Феликс Магат или Матиас Замер в Германския футболен съюз,” заяви 50-годишният футболист.

Матиас Замер, който е европейски шампион през 1996-а година, е член на работната група, която бе създадена след провала на Световното първенство в Катар за спасяване на германския футбол. Също така той е съветник на Борусия Дортмунд и един от открояващите се критици в местния футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация