Бернд Нойендорф обясни защо освободи Ханзи Флик

21:08
Бернд Нойендорф обясни защо освободи Ханзи Флик

Президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Бернд Нойендорф посочи причината за решението си да освободи Ханзи Флик от поста му на селекционер на Германия. Своя коментар по тази тема даде и директорът на националните футболни отбори на страната Руди Фьолер, който ще води тима в контролата срещу Франция.

“Комитетът се съгласи, че германският национален отбор се нуждае от нов тласък след последните разочароващи резултати. Предвид Европейското първенство през следващото лято необходими са ни увереност и оптимизъм в страната по отношение на нашия отбор. Това беше едно от най-трудните ми решения по време на мандата ми в тази роля, защото наистина уважавам Ханзи Флик и неговите асистенти както на професионално, така и на лично ниво. Спортният успех е с най-голяма важност за ГФС, заради което се наложи да се стигне до това решение”, се казва в изявление на Нойендорф.

“Ханзи Флик се изтощи през последните няколко месеца. Той и екипът му дадоха всичко от себе си, за да преобърнем ситуацията в положителна насока след отпадането ни от Световното първенство в Катар. За съжаление, днес трябва да кажем, че не успяхме да го направим. Мачът с Япония ясно ни показа, че повече не можем да продължаваме с този щаб. Това не е лесен момент за мен, защото се присъединих към ГФС през февруари, за да подкрепям Ханзи Флик с всички сили и да му пазя гърба, за да може да е успешен в спортния аспект. Твърдо вярвах, че като селекционер той можеше да върне нашия национален тим в правия път.

Сега обаче трябва да действаме отговорно. Налага се да променим нещо, за да играем взискателната и амбициозна роля на домакин на Европейското първенство в нашата страна, за което всички ние се надяваме. Точно това феновете в Германия с право очакват от нас. Следователно временнно ще водя националния тим за един мач срещу Франция с Ханес Волф и Сандро Вагнер до мен. Най-спешната задача след това ще бъде да назначим селекционер, който бързо ще реорганизира нашия отбор и ще го подготви за голямото Европейско първенство догодина, за което всички се надяваме, че ще даде положителни импулси за германския футбол и за цялата ни страна. Селекционер, който в дългосрочен план да върне националния ни тим на нивото, което всички ние познаваме и очакваме”, са думите на Фьолер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация