ГФС избра новия селекционер на Германия

14:32
ГФС избра новия селекционер на Германия

Германският футболен съюз обяви официално назначението на Юлиан Нагелсман за нов национален селекционер на страната.

36-годишният специалист вече е подписал договора си, който е със срок на действие до 31 юли 2024 г. - тоест до края на предстоящото Европейско първенство, на което Германия е домакин.

Юлиан Нагелсман поема националния отбор като наследник на Ханзи Флик, който беше освободен от длъжност на 10 септември. В щаба на новия селекционер да бъдат Сандро Вагнер и Бенямин Глюк.

Новият селекционер на Бундестима заяви: "Предстои ни Европейско първенство в собствената ни страна. Това е нещо специално - нещо, което се случва на няколко десетилетия. Подчинявам всичко на този факт, че имаме страхотен турнир във велика страна. Имам огромно желание да приема това предизвикателство. Представянето в Дортмунд (б.ред. - победата над Франция с 2:1 в приятелска среща) беше началото. Догодина ще бъдем единен и мобилизиран  отбор".

През треньорската си кариера Нагелсман е водил Хофенхайм и РБ Лайпциг, като класира и двата отбора за Шампионската лига, а с “биковете” дори достига полуфиналите на най-престижния европейски клубен турнир през 2020 г., преди да отстъпи на ПСЖ. През 2021 г. е назначен за треньор на Байерн (Мюнхен), като става шампион с баварците през сезон 2021/2022. На 24 март 2023 г. той изненадващо бе уволнен от баварците по времето на паузата за мачове на националните отбори, докато беше на ски ваканция, а постът му бе зает от Томас Тухел. Дебютът на Нагелсман начело на Германия ще бъде на 14 октомври при гостуването на САЩ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация