Готви се бойкот на Суперкупата на Италия

14:34
Готви се бойкот на Суперкупата на Италия

Два от четирите отбора, които трябва да участват в първото издание на новия формат на Суперкупата на Италия, обмислят дали да бойкотират минитурнира, твърдят италианските медии. Става въпрос за шампиона в Серия "А" Наполи и финалиста за Купата на Италия Фиорентина.

Както е известно, тимовете, които имат правото да си оспорват Суперкупата, са Наполи, Фиорентина, носителят на Купата Интер и сребърният медалист в първенството Лацио. Мачовете ще се проведат в Саудитска Арабия, като през миналата седмица те бяха отложени и така вместо да се изиграят между 4 и 8 януари, това ще стане между 21 и 25 януари. Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис обаче е против новите дати заради близостта им до осминафиналите на Шампионската лига, а също така не харесва идеята за домакинството на арабската страна, особено предвид войната между Израел и Хамас. От Фиорентина са подкрепили притесненията на “партенопеите” и също са готови да се оттеглят от участието си.

От Серия "А" са реагирали, като са се свързали с четвъртия и петия от миналия сезон в италианския елит, съответно Милан и Аталанта, като двата отбора ще заместят Наполи и Фиорентина, ако те наистина откажат да играят за Суперкупата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация