Наполи не показа колебания срещу Лече

22:40
Наполи не показа колебания срещу Лече

Виктор Осимен бе оставен на резервната скамейка на Наполи за гостуването на Лече. Нигерийският нападател влезе в игра на почивката и малко след това отбеляза втория гол в мача, а шампионът на Италия спечели с 4:0. Защитникът Лео Йостигор откри резултата в 16-ата минута, а Осимен вкара в 51-ата минута. Джанлука Гаетано се разписа две минути преди края на редовното време, а след това спечели дузпа, реализирана от Матео Политано.

Тимът на Руди Гарсия временно се доближи на точка от лидерите Интер и Милан, които играят по-късно днес.

Наполи доминираше от началото и започна да създава положения. В 16-ата минута Йостигор засече с глава центриране на Жиелински от фал и откри резултата. Гостите продължиха да владеят инициативата и след гола, но в средата на първата част Лече се активизира. Контраатака на домакините доведе до удар на Кръстович, който бе отразен от Мерет. Тази ситуация сякаш събуди тима на Роберто Д’Аверса, който малко по-късно стигна до ново положение, при което Понграчич стреля над вратата от отлична позиция.

Малко преди почивката Джовани Симеоне можеше да удвои аванса на Наполи. Силният му удар прати топката малко покрай вратата. След това изстрел на Жиелински бе отклонен и създаде проблеми на Фалконе, но топката не се озова в мрежата. На почивката Руди Гарсия извади Симеоне и пусна Осимен. Нигериецът бързо демонстрира качествата си. Той посочи на Кварацхелия къде иска да му достави топката, а грузинецът изпрати великолепно центриране и Осимен с глава удвои аванса на гостите.

Лече стигна до гол преди да е изминал час игра, но попадението бе отменено поради игра с ръка на Кръстович. Гарсия извади Кварацхелия малко след това, за да го пази за предстоящия мач в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Влезлият като резерва Распадори стигна до възможност за изстрел малко след влизането си след двойна комбинация с Жиелински.

Лече стигна до една от редките си възможности, когато Пиколи стреля с глава, но прати топката в ръцете на Мерет. Юношата на Наполи Джанлука Гаетано се разписа в 88-ата минута след великолепен удар от границата на наказателното поле. В добавеното време той спечели дузпа. Осимен преотстъпи изпълнението на Политано, който не сбърка от бялата точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация