Виктор Осимен ще съди Наполи заради подигравка

06:42
Виктор Осимен ще съди Наполи заради подигравка

Голмайсторът на Наполи Виктор Осимен е обиден на клуба и дори смята да потърси правата си в съда. Причината? Забавно видео, публикувано в профила на “партенопеите” в ТикТок. В него Осимен моли съдията на мача срещу Болоня Джовани Айролди да даде дузпа за Наполи, а когато това става, стреля неточно от бялата точка. Видеото е придружено от тънък глас и субтитри за думите на Осимен: “Дайте ми дузпа, моля!” 


От Наполи бързо изтриха поста от социалните мрежи, но нигерийският национал се е засегнал, което потвърди и агентът му Роберто Календа.


“Случилото се е неприемливо. Видеото, което осмива виктор, първо беше публикувано, а след това изтрито със закъснение. Това е сериозен инцидент, който уронва имиджа на футболиста и задълбочава тенденцията с негативното отношение към него, която включва злонамерени публикации в медиите и пускането на фалшиви новини. Запазваме си правото да предприемем правни действия и всякакви легални действия, с които да защитим Осимен”, коментира Календа. 


Самият футболист се дистанцира от Наполи, като изтри голяма част от снимките си с екипа на италианския шампион в Инстаграм, но остави тези с националния отбор на Нигерия. 


Скандалът идва на фона на новината, че италианската прокуратура е започнала разследване срещу президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, който е заподозрян в счетоводни измами свързани с трансфера на Осимен от Лил през лятото на 2020 година. 


След като пропусна дузпата срещу Болоня, а двубоят на “Ренато Дал’Ара” завърши 0:0, нападателят беше сменен от старши треньора Руди Гарсия и двамата си размениха остри реплики край тъчлинията. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация