Интер стъпи накриво срещу Болоня

21:52
Интер стъпи накриво срещу Болоня

Отборите на Интер и Болоня завършиха наравно 2:2 на „Джузепе Меаца“ в ранния двубой от съботната програма на осмия кръг в Серия "А". „Нерадзурите“ започнаха мача чудесно и бързо поведоха с два гола благодарение на Франческо Ачерби (11') и Лаутаро Мартинес (13'), но въпреки това „рособлу“ стигнаха до равенството след попадения на Рикардо Орсолини (19' - дузпа) и Джошуа Зиркзее (52'). Това е първо реми между двата тима от шест години насам, а „Змията“ допусна втора поредна домакинска издънка в първенството след загубата с 1:2 от Сасуоло.

Симоне Индзаги заложи на същия стартов състав, който победи Бенфика с 1:0 в Шампионската лига. Така Лаутаро и Маркюс Тюрам отново бяха двамата, които водеха атаката на домакините. От друга страна, гостите бяха подредени в 4-2-3-1, като Зиркзее беше техният централен нападател.

"Нерадзурите" бързо взеха аванс, като той дойде в 11-ата минута, когато Ачерби беше точен с глава след центриране от корнер.

Само две минути по-късно Лаутаро удвои преднината на своя тим със страхотен шут от голяма дистанция. Това беше десетият шампионатен гол за нападателя от началото на сезона. Така той стана едва третият играч на Интер, достигнал двуцифрен брой голове още в осмия кръг на първенството след Джузепе Меаца (11 през 1935/36) и Антонио Валентин Анджелило (16 през 1958/59).

Няколко минути по-късно обаче именно Лаутаро фаулира Люис Фъргюсън при изпълнение на корнер, а Марко Гуида прегледа ситуацията чрез ВАР и посочи бялата точка. Така в 19-ата минута Орсолини реализира дузпата и намали изоставането на гостите.

В 22-рата минута Фъргюсън отклони топката при центриране от фал, но Ян Зомер съумя да я избие. В 31-вата минута Лукаш Скорупски се намеси при пряк свободен удар на Федерико Димарко. При последвалия корнер Бенжамен Павар опита задна ножица, но с това прати топката в аут. До почивката Димарко и Павар отправиха по още един удар, но единият се оказа неточен, а другият беше спасен от противниковия вратар.

Втората част започна страхотно за "рособлу", които успяха да стигнат до изравнителен гол в 52-рата минута след шут по земя на Зиркзее от границата на наказателното поле. В 59-ата минута резервата на домакините Алексис Санчес прати топката в противниковата мрежа, но голът не беше признат поради негова засада. Пет минути по-късно Ачерби се опита отново да се разпише след корнер, но този път стреля встрани от вратата. 

Следващото по-интересно голово положение, което дойде в 73-тата минута, също беше след изпълнение на корнер, но Лаутаро също не намери целта. В 84-тата минута влезлият в игра от пейката Карлос Аугусто можеше да отбележи победен гол за домакините, но Скорупски отрази неговия шут. В последните минути на срещата бразилецът и Лаутаро се отчетоха с пропуски и така не успяха да донесат успех за своя тим.

Въпреки това реми Интер остава лидер в класирането с актив от 19 точки, но може да бъде задминат от втория Милан, ако „росонерите“ спечелят тазвечершното си гостуване на Дженоа. Болоня пък засега запазва осмата си позиция със своите 11 спечелени пункта.

ИНТЕР - БОЛОНЯ 2:2

1:0 Ачерби 11'
2:0 Лаутаро 13'
2:1 Орсолини 19'-д.
2:2 Зиркзее 52'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация