Капело: Интер и Ювентус ми изглеждат двата тима, които могат да се борят за титлата

14:55
Капело: Интер и Ювентус ми изглеждат двата тима, които могат да се борят за титлата

Легендарният наставник Фабио Капело изрази мнение, че Ювентус има предимство в надпреварата за титлата в Серия А през този сезон, но призна, че Интер има по-добре окомплектован отбор. “Бианконерите” започнаха добре сезона и спечелиха три от първите си четири двубоя в шампионата, като единственото им колебливо представяне бе в двубоя с Болоня, завършил 1:1. Именно този резултат за момента ги задържа на две точки зад лидера Интер, който започна още по-категорично и не само записа четири последователни победи, но и разгроми с 5:1 Милан в дербито между двата тима.

“Липсата на европейските турнири е предимство в борбата за Скудетото. Така бе и с моят Милан през сезон 1991/92, когато бяхме дисквалифицирани от Европа. Така ще бъде и сега с Юве. Те ще имат по-малко пътувания, по-малко физическа и психическа умора, свързана с мачовете през седмицата. И следователно по-малко контузии. За един треньор е много по-лесно да планира седмицата и дори месеца, когато единствената цел е първенството,” обяснява легендата.

Той опроверга и идеята, че играчите на “старата госпожа” могат да изпаднат в скука поради малкото мачове и да загубят ритъм.

“Не мисля така. Завистта ще надделее над скуката, когато гледат другите отбори по телевизията. Те ще трябва да я трансформират в гняв на терена. С Макс Алегри си приличаме, той трябва да канализира това желание да отмъщение,” коментира бившият наставник.

Капело отговори и на въпроса защо Максимилиано Алегри продължава да говори за място в топ 4, а не за титлата.

“Макс се крие. Вероятно защото не иска да бъде смятан за фаворит след последните им два сезона. Той обаче е професор в занаята и знае какво е необходимо, за да спечелиш. Киеза и Влахович са силните елементи на отбора. Те са добре физически и правят разликата. Не съм изненадан, защото и аз съм преживял такива болки. Без контузиите, те Влахович и Киеза могат да са дуо, което да отбележи 40 гола. Жалко за станалото с Погба, но забелязвам, че Локатели израства,” заявява бившият треньор на Реал Мадрид и Милан.

Той даде и своето виждане за борбата за титлата в Серия А.

Интер и Ювентус ми изглеждат двата тима, които могат да се борят за титлата. Интер е много уверен в своята сила и имат по-добре окомплектован състав. Юве обаче също има силни страни и има предимството да не играе в Европа. Не харесах представянето на Милан в дербито, но двубоя им в Шампионската лига бе отиличн. Рома е много зависима от дуото си Дибала - Лукаку. Стори ми се, че Наполи отбеляза прогрес в мача си в Европа, но те трябва да преоткрият желанието си да пресират и най-добрата форма на Квича и Осимен,” завърши Каполо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация