Инвестиционната банка "Рейн" е намерила купувач за Интер

14:46
Инвестиционната банка "Рейн" е намерила купувач за Интер

Американската инвестиционна банка “Рейн”, която в последно време активно се ангажира с някои от най-големите сделки в света на футбола, е намерила инвестиционен фонд от Близкия изток, който желае да откупи Интер от семейство Жанг, информират медии в Италия. “Кориере дело Спорт” твърди, че неназованият засега фонд е готов да приеме условията, определени от настоящите собственици, които искат над един милиард евро за клуба.

Семейство Жанг все още дължи 275 милиона евро на Oaktree, като тази сума трябвад а бъде изплатена до 20 май следващата година. Тя ще нарасне до почти 400 милиона, ако се отчете лихвата от 12%. Китайците имат възможност да рефинансират своите задължения, но при двойна лихва, допълва изданието.

Преговорите между кандидат-купувачите от Близкия изток и “Рейн” напредват добре и двете страни са уверени, че сделката може да бъде завършена до края на годината. Очакванията са в скоро да бъде отправена официална оферта, която да даде възможност за продължаване на процеса.

Китайските собственици все още могат да вземат решение да задържат клуба и да се спрат единствено на допускането на миноритарен инвеститор, което да им позволи да останат в клуба с надеждата, че ситуацията ще се промени през следващите години с очакваните по-сериозни приходи от новите формати в Шампионската лига и Световното клубно първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация