Арсенал се позабавлява с Борнемут

22:32
Арсенал се позабавлява с Борнемут

Арсенал нямаше никакви проблеми при гостуването си на Борнемут и спечели с 4:0. Букайо Сака откри резултата в 17-ата минута, а капитанът Мартин Йодегор удвои от дузпа малко преди почивката. Кай Хавертц отбеляза първия си гол за “артилеристите” в 53-ата минута, когато отборът на Микел Артета получи втора дузпа и германецът бе точен от бялата точка. В добавеното време Бен Уейт отбеляза четвъртия гол за гостите.

Лондончани се изкачиха временно на второто място и то само на точка зад Манчестър Сити. “Топчиите” нямат грешка при гостуванията си от началото на сезона, като записаха четвърта поредна победа във всички турнири далеч от дома.

Домакините направиха някакъв опит за по-агресивна игра в самото начало, но той бе твърде кратък и Арсенал започна да контролира събитията на терена. Лондончани успяха да притиснат съперника и опасните ситуации не закъсняха. В 12-ата минута Хавертц стреля, но топката бе отклонена и мина покрай вратата.

При следващата ситуация Борнемут също се размина с гола, но той дойде в 17-ата минута. Центриране на Йодегор бе засечено с глава от Жезус, топката се удари в гредата и отиде в Сака, който с удар отблизо я прати в мрежата.

Тимът на Артета продължи да доминира, а силен удар на Зинченко бе отразен от Нето. След половин час игра темпото поспадна, което даде възможност на домакините да вземат глътка въздух. Те обаче допуснаха нов гол малко преди почивката. Аарънс повали Нкетия в наказателното поле и се стигна до дузпа, която Йодегор реализира. Борнемут стигна до две положения в добавеното време на първата част. При второто Рая направи блестящо спасяване след удар на Кристи.

Малкото останали надежди на “черешките” приключиха в 53-ата минута. Необмислено влизане на Кристи в краката на Йодегор в наказателното поле доведе до втора дузпа за Арсенал. Изпълнението бе предоставено на Хавертц, който не сбърка, а съотборниците му демонстрираха подкрепата си към него, като бурно се зарадваха на попадението.

Това развитие съвсем отчая Борнемут, а тимът на Артета спокойно контролираше случващото се на терена и от време на време създаваше нови положения. Пробив на Нкетия завърши с неточен негов изстрел. Секунди след това той бе заменен от Нелсън, а Зинченко отстъпи мястото си на Томиясу. Жезус също имаше шанс след отличен пробив, но и бразилецът стреля покрай вратата.

Въпреки че двубоят отдавна бе с ясен краен победител, в последните минути се стигна до нови положения пред вратата на Нето. Жезус и Смит Роу се разминаха с гола, но четвърто попадение падна в добавеното време. Тогава Бен Уайт засече центриране на Йодегор, след като бе оставен непокрит. Остана време и за хубав удар на Смит Роу, който бе спасен от вратаря на домакините.

БОРНЕМУТ - АРСЕНАЛ 0:4

0:1 - Сака 17'
0:2 - Йодегор 44'-д.
0:3 - Хавертц 53'-д.
0:4 - Уайт 90'+3

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация