Юве се провали в гостуването си на Сасуоло

21:58
Юве се провали в гостуването си на Сасуоло

Сасуоло поднесе изненадата в шестия кръг на Серия А и надделя с 4:2 над Ювентус. Тимът на Алесио Дионизи изигра отличен мач и надигра своя именит противник с попадения на Арманд Лауриенте (13’), Доманико Берарди (41’), Андреа Пинамонти (82’), а Федерико Гати си отбеляза куриозен автогол в добавеното време на двубоя. За гостите от Торино пък точни бяха Матиас Виня, който също си отбеляза автогол в 21-ата минута, и Федерико Киеза (78’). Това бе и първа загуба за “старата госпожа” от началото на сезона след силното начало на кампанията.

Футболистите на Макс Алегри започнаха доста активно двубоя и в първите десетина минути на оставяха своя противник да играя много често с нея. Противно на логиката обаче Сасуоло излезе напред в резултата в 13-ата минута, когато под проливния дъжд те стигнаха до тъч, след чието изпълнение топката се озова в Арманд Лауриенте. Французинът стреля силно с десния крак и изключително неумелата намеса на Войчех Шчесни доведоха до откриването на резултата в полза на Сасуоло - 1:0.

Играчите на Ювентус веднага отново вдигнаха оборотите в опит да бързо да се върнат в двубоя. Именно това се случи в 21-ата минута, когато Федерико Киеза центрира опасно от левия фланг в пеналта, а там Матиас Виня докато се бореше с Уестън Маккени в крайна сметка прати топката в собствената си мрежа за 1:1.

Гостите от Торино продължиха да контролират случващото се на терена и да задържат действията основно около наказателното поле на Алесио Краньо. В 29-ата минута Мануел Локатели успя да достигне до една топка и стреля много опасно, но кълбото премина покрай вратата. В тези минути най-активен бе Федерико Киеза, през когото минаваха повечето топки и изглеждаше като най-голяма заплаха за домакините.

В 38-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Ювентус, а играч на домакините успя да стреля опасно, но Шчесни успя донякъде да се реваншира за грешката си и спаси удар отблизо с глава на Недин Байрами. Още в ответната атака пък Душан Влахович осъществи опасен удар от почти седнало положение, но топката премина над горната греда.

Така се стигна до 42-ата минута, когато възпитаниците на Алесио Дионизи успяха да пресекат опит на Юве да изнесе топката чрез Матеуш Енрике, халфът напредна и подаде на дебнещия около границата на пеналта Доменико Берарди, който с много хубав изстрел с левия крак преодоля Шчесни за втори път в двубоя.

В 44-ата минута пък от Ювентус имаха претеции за дузпа за игра с ръка на Руан Тресолди в наказателното поле, но намеса на ВАР подаде сигнал, че още в зародиша на атаката на гостите е имало засада.

На почивката на терена се появиха Николо Фаджоли и Самуел Айлинг-Джуниър в опит на Макс Алегри да внесе повече енергия в своя тим. В 52-ата минута неговите играчи стигнаха до изпълнение на фал от добра позиция, но Киеза стреля покрай вратата. Няколко минути след това голмайсторът Берарди бе санкциониран с жълт картон за грубо нарушение срещу Данило.

В 60-ата минута домакините осъществиха отлична контраатака, но се забавиха с последното отиграване и в крайна сметка стигнаха единствено до силен удар над гредата. В тези минути домакините от Сасуоло изглеждаха много по-опасни в своите атаки, а след изминаването на повече от час игра Юве все още нямаше точен изстрел, тъй като попадението им бе дело на играч на домакините.

В 65-ата минута играчите на “старата госпожа” пропиляха може би най-добрата си възможност до момента в двубоя чрез Душан Влахович, който бе изведен зад отбраната, но ударът му отново не попадна в рамката на вратата. Мачът стана двуостър в тези минути и атаките и на двата тима бяха доста остри. Гостите обаче се изнесоха по-сериозно в предни позиции и оставяха доста пространства, в които възпитаниците на Алесио Дионизи осъществяваха опасни контраатаки.

Гостите от Торино все пак стигнаха до равенството в 79-ата минута, когато хубаво центриране отдясно на Тимъти Уеа не бе добре изчистено, топката попадна във Фаджоли, а той елегантно я предостави на Федерико Киеза, който се разписа. Това попадение дойде с първия точен удар на гостите в двубоя.

Радостта за играчите на Юве обаче трая само няколко минути, тъй като още в 82-ата минута отново Войчех Шчесни не се намеси никак убедително след силен изстрел от левия ъгъл на наказателното си поле, а топката отиде точно на главата на Андреа Пинамонти, който нямаше проблем да реализира отблизо.

В последната минута на редовното време Мойс Кийн се оказа очи в очи с Алесио Краньо, но вратарят бързо се придвижи и блокира нападателя. Дълбоко в добавеното време пък домакините нацелиха греда чрез Грегоар Дефрел след нова контраатака. Минутка след това отиграване Шчесни изпълни фал към Федерико Гати, а халфът, притиснат от играч на домакините, не се ориентира никак добре и в опит да върне към своя страж я прати в напълно опразнената от поляка врата. По този начин той сложи и точка на спора с четвъртото попадение на сметката на Сасуоло.

По този начин Ювентус допусна първото си поражение от началото на сезона и с 10 точки заема четвъртото място в подреждането. Сасуоло е 11-и с едва шест пункта от пет двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация