Алегри: Очаква ни съперник, който ще търси реванш

21:59
Алегри: Очаква ни съперник, който ще търси реванш

Заради добрия старт на тима за първи път от доста време насам на Ювентус се дават големи шансове да се бори за титлата в Серия “А”. “Бианконерите” са с три победи и реми до момента, като заемат второ място. Наставникът Масимилиано Алегри обаче призова за сдържаност.

“Точно в момента трябва да бъдем още по-съсредоточени, защото покрай нас има прекалено голяма еуфория. А сме пред едва петия ни двубой от началото на сезона. Твърде много позитивизъм води до отпускане”, заяви треньорът на пресконференцията си преди гостуването на Сасуоло в събота.

“Освен това мачовете ни срещу Сасуоло през последните години винаги са били трудни. Очаква ни съперник, който ще търси реванш”, предпазлив е Алегри.

За разлика от другите водещи отбори торинци нямат двубои в евротурнирите.

“Не знам дали това е предимство, или не - коментира наставникът. - Но ще трябва да се класираме за Шампионската лига през следващия сезон, което няма да бъде лесно, защото Интер, Милан и Наполи са пред нас. Караме го плавно, стъпка по стъпка, без да се поддаваме на емоциите.”

Ако обаче не съумеем да завършим в топ 4, няма да сме си свършили работата. А и сме отбор с по-малък опит, което също е от значение. Ще има мачове, които няма да са толкова красиви, но пък трябва да постигаме нужния резултат. Знаем, че ще трябва да тичаме повече от останалите. Борбата за добри резултати увеличава и самочувствието ти.”

Най-лесно се постигат резултати, когато балансът в играта на един отбор е налице. Когато пък се стигне до реми или загуба, не означава, че това е провал. Има по-добри състави от Юве и трябва да се борим срещу тях. Едно нещо обаче е сигурно за този Ювентус: очаква го светло бъдеще заради футболистите, от които е съставен."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация