Женският вой на испанските националки все пак накара Луис Рубиалес да подаде оставка

15:35
Женският вой на испанските националки все пак накара Луис Рубиалес да подаде оставка

Президентът на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес обяви, че подава оставка. Той реши да се оттегли от поста след многото критики, които понесе заради поведението си след финала на Световното първенство за жени в Сидни миналия месец. Тогава Рубиалес целуна испанската националка Джени Ермосо по устните по време на връчването на трофея. 

Първоначално Рубиалес отказа да подаде оставка, но беше временно отстранен от всякаква футболна дейност за 90 дни от ФИФА. Сега той ще се раздели и с вицепрезидентския пост в УЕФА.

“Не искам испанският футбол да страда от цялата тази кампания срещу мен и взех това решение най-вече, след като се убедих, че оттеглянето ми ще донесе необходимата стабилност, която ще позволи на Европа и Африка да съхранят мечтата си за съвместно домакинство на Световното първенство през 2030 година и нашата страна ще може да приеме най-мащабното спортно събитие. Длъжен съм да гледам напред”, написа Рубиалес в писмото, с което обяви намерението си да освободи заемания пост. 

“Сега име нещо, което ме притеснява. Вярвам в истината и ще направя всичко по силите си справедливостта да възтържествува. Дъщерите ми, семейството ми и хората, които ме подкрепят, пострадаха най-много от последствията от лъжите, но също така е вярно, че на улицата от ден на ден истината надделява. Изпращам голяма прегръдка на всички служители на федерацията и на футболните хора като цяло. Желая ви успех. Благодаря на всички, които ме подкрепят в тези моменти”, добави Рубиалес. 

Той даде и специално интервю за известния журналист Пиърс Морган, в което разкри още от мотивите си да подаде оставка. 

“Разговарях с баща ми и с дъщерите ми. Те знаят, че не става дума за мен. Много приятели ми казаха: “Луис, трябва да помислиш за достойнството си и да продължиш напред. Мнозина ме подкрепиха, но въпросът не опира само до мен, а до това, че случилото се може да засегне най-близките ми. В тази ситуация нямам друг избор освен да действам”, обясни Рубиалес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация