Чеферин е изиграл ключова роля за снощната оставка на Рубиалес

15:37
Чеферин е изиграл ключова роля за снощната оставка на Рубиалес

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е изиграл ключова роля за снощната оставка на Луис Рубиалес като ръководител на испанския футбол, съобщават местните медии.

Именно шефът на евроцентралата убедил Рубиалес да се откаже от президентския пост в Испанската футболна федерация въпреки неуспешните опити на местното правителство да го накара да подаде своята оставка. Двамата са приятели, като Чеферин неколкократно е разговарял по темата с Рубиалес, който в крайна сметка послушал съвета му и отстъпил в името на съвместната кандидатура на страната с Португалия и Мароко за Мондиал 2030. Досегашният шеф на федерацията призна, че именно заявката на Испания за домакинство на Световното първенство е допринесла за неговото решение. Досега той беше и вицепрезидент на УЕФА, но подаде оставка и от този пост.

Междувременно, в Испанската федерация били изненадани, но и облекчени след изявлението, с което Рубиалес обяви, че се оттегля като нейн президент. Както е известно, той беше временно отстранен от поста чрез решение на ФИФА след скандала с целувката му с Джени Ермосо, заради което беше забранена всякаква негова комуникация с федерацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация