Ермосо подаде жалба срещу Рубиалес

17:53
Ермосо подаде жалба срещу Рубиалес

Испанската национална Дженифър Ермосо подаде официална жалба срещу президента на футболната федерация Луис Рубиалес, съобщават испанските медии. Функционерът целуна футболистката по устата без нейно съгласие, като това се случи непосредствено след победата на “Ла Фурия” над Англия с 1:0 на финала на Световното първенство за жени, проведено в Австралия и Нова Зеландия.

Испанската прокуратура започна разследване срещу Рубиалес за сексуално посегателство, а в страната се разрази истински скандал по случая, като президентът на федерацията многократно бе призован да подаде оставка. Критики към него отправиха мъжкия и женския национален отбор на Испания, редица известни футболисти и футболни клубове на Иберийския полуостров, като за случката се изказаха дори и политици.

Самата Ермосо заяви след случая: "Искам ясно да заявя, че в нито един момент не съм се съгласявала с целувката, която той ми даде, нито съм искала да го вдигам от земята. Не понасям думите ми да бъдат поставяни под съмнение, а още по-малко да се измислят думи, които не съм казала”.

Самият Рубиалес се извини за действията си, но до този момент не е подал оставка, като обяви, че целувката е била по взаимно съгласие и ще търси правата си в съда. Междувременно ФИФА спря правата му, селекционерът на испанския национален отбор за жени Хорхе Вилда, смятан за близък до президента на федерацията, подаде оставка, а майката на Рубиалес започна гладна стачка и бе приета в болница.

Бяха публикувани и записи от автобуса на испанките, които празнуват титлата на Мондиала и обсъждат в добро настроение въпросната целувка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация