Съдбата на Рубиалес е в ръцете на Ермосо, тя ще каже дали да го съдят или не

18:33
Съдбата на Рубиалес е в ръцете на Ермосо, тя ще каже дали да го съдят или не

Прокуратурата в Испания очаква лично футболистката Дженифър Ермосо да каже дали се чувства като жертва на сексуално посегателство, след което евентуално да започне дело по същество срещу президента на местния футболен съюз Луис Рубиалес, информира “Кадена Сер”. За момента прокуратурата е открила процедурата само на предварителен етап. 

След като на 20 юли, след триумфа на “Ла Роха” на Мондиала за жени, директорът си позволи да целуне Ермосо по устните. Това беше бурно разкритикувано и се поиска оставката на Рубиалес. Паралелно с това Мигел Анхел Галан, който е президент на Националната академия за футболни треньори, която е под шапката на Министерството на образованието в Испания, сезира за случилото се държавното обвинение. Оказва се, че отделно и други хора са се обърнали към прокурор с призив Рубиалес да бъде разследван.

Сега обаче от прокуратурата искат мнението на самата Ермосо. Тя ще има 15 дни, в които да отговори дали се чувства жертва. Ако тя потвърди, че счита това за сексуано посегателство срещу нея, обвинението ще се заеме с казуса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация