"Въпросът с поведението на Рубиалес толкова се е политизирал, че се страхуваш да изкажеш мнението си

18:51
"Въпросът с поведението на Рубиалес толкова се е политизирал, че се страхуваш да изкажеш мнението си

Испанският национал Дани Карвахал коментира нашумелия случай с президента на местната футболна федерация Луис Рубиалес, който предизвика скандал, след като целуна по устата националната Дженифър Ермосо, без да има нейното разрешение. Последваха редица призиви за оставката на функционера, а селекционерът на женския отбор на "Ла Фурия", който изведе тима до световната титла, се прости с поста си, тъй като бе доверен човек на разследвания в момента Рубиалес и го защити.

“Не можем предварително да заемем позиция или да осъдим едната или другата страна, без да знаем какво се е случило”, заяви футболистът на Реал Мадрид пред радио Onda Cero.

Вчера мъжкият испански национален отбор излезе с позиция, че счита поведението на Рубиалес за неприемливо. Това също бе коментирано от Карвахал: "Направихме съвместното изявление, за да бъдем ясни от самото начало и да се съсредоточим единствено върху спортните аспекти на мача ни в Грузия. В изявлението признаваме, че поведението на президента не е подходящо, в крайна сметка има правни органи, които разглеждат дали Дженифър наистина е жертва на нещо, което се разследва.

В края на краищата ние стоим настрана от това. Казвам ви, че има хора, които трябва да решат дали има виновник или жертва. Е, те ще разберат. Така че не можем предварително да заемем позиция или да осъдим едната или другата страна, без да знаем какво наистина се е случило, какво е било предвидено, защото към днешна дата Дженифър също не е подала жалба".

“Но е вярно, че въпросът толкова се е политизирал, че се страхуваш, страхуваш се да изкажеш мнението си, страхуваш се да кажеш нещо, което може да сгреши или да бъде изтълкувано по погрешен начин. И мисля, че това е причината по-голямата част от испанските футболисти да не се изкажат”, добави още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация