Хендерсън: Не отидох в Саудитска Арабия за пари

18:53
Хендерсън: Не отидох в Саудитска Арабия за пари

Бившият капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън обясни защо е напуснал клуба през лятото. Английският национал настоява, че причината не е огромната му нова заплата, а това, че е нямало да играе редовно на “Анфийлд”. 33-годишният халф подписа с Ал-Етифак и ще получава по 700 000 лири на седмица.

“Имаше няколко неща, които бяха притеснителни. Имам много добри отношения с Юрген Клоп. Той беше напълно откровен с мен. Няма да взимам в детайли за разговора ни, защото е личен, но щях да бъда в позиция, в която нямаше да играя много. Знаех, че ще пристигнат нови играчи на моята позиция”, заяви Хендерсън пред “Атлетик”.

“И ако не играя, както всеки знае, особено мениджъра, това може да бъде доста трудно за мен особено след като съм в клуба от толкова дълго и бях капитан. В този момент почувствах, че стойността ми за клуба вероятно се е променила. Знаех, че е това ще се случи в някакъв момент. Не мислех, че ще е сега. И трябва да го приема”, допълни той.

Хендерсън сподели, че има проблем с мнението на хората, че е отишъл в Саудитска Арабия заради големите пари: “Това е най-трудното нещо. Хората виждат, че клубът идва с много пари и аз веднага съм тръгнал. Реалността е, че въобще не беше така. Може да ми вярват или не, но в живота и кариерата ми парите никога не са били мотивация. Никога”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация