Григор приключи участието си на Ю Ес Оупън след загуба от Зверев

09:41
Григор приключи участието си на Ю Ес Оупън след загуба от Зверев

Григор Димитров приключи участието си на Ю Ес Оупън. 32-годишният хасковлия загуби сблъсъка си с Александър Зверев от третия кръг на надпреварата със 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6. Той изигра много силни първи два сета, като спечели първия и загуби вторя с тайбрек. След това обаче българинът рухна и не оказа почти никаква съпротива до края, а изглежда получи и някаква контузия, която доведе до този рязък спад в представянето му.

Така Зверев спечели и третата си среща с Димитров тази година, записвайки общо шеста победа над него. С този успех той си осигури сблъсък с Яник Синер на 1/8-финала в Ню Йорк.

ПЪРВИ СЕТ

Сетът започна със сервис на Григор, който спечели сравнително лесно своето подаване. След това още във втория гейм българинът получи шанс за пробив, но не успя да се възползва, а Зверев се измъкна, благодарение на чудесния си сервис. 

В третия гейм Димитров пръв трепна. Той допусна да изостава с 0:40 и даде три точки за пробив на своя съперник. Хасковлията успя да спаси първата от тях, но при втората бе наказан и Зверев пръв проби. 

Гришо обаче показа характер и още в следващия гейм се опълчи здраво на германеца и също стигна до точка за пробив при 30:40, като още при първия си шанс успя да върне пробива и изравни резултата за 2:2. 

Последваха серия от геймове, в които всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване. Ключов момент бе в деветия гейм, в който Димитров изоставаше с 0:30 на свой сервис, но направи няколко блестящи точки, с които отказа своя съперник и обърна гейма в своя полза, за да поведе с 5:4. 

След нова размяна на успешни сервис-геймове, сетът трябваше да бъде решен с тайбрек. Там българинът започна блестящо и спечели първите 5 точки. Зверев върна 2, но на свой сервис Гришо реши изхода на сета с един ас и още един много бърз сервис, който германецът не успя да върне, за да се стигне до крайното 7:2.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет се разви по малко по-различен начин. В началото всеки печелеше подаването си, но в петия гейм Гришо направи няколко изключителни точки и успя да пробие за 3:2 

В следващия гейм българинът рискуваше да допусне бързо връщане на пробива. В началото изглеждаше, че той държи нещата под контрол и поведе с 40:15. Впоследствие обаче в ключов момент Гришо скъса корда и изкара една наглед лесна топка в аут за 40:40. Зверев взе и следващата точка и вече докосваше пробива, но хасковлията се мобилизира и обърна нещата в своя полза, за да поведе с 4:2. 

Последва обаче силна серия на германеца, като в същото време и Димитров показа колебания, когато сервираше в осмия гейм и пробивът бе върнат за 4:4. 

Следващият ключов момент бе в единадесетия гейм, когато Гришо стигна до точка за пробив, Зверев играеше на втори сервис и изпълни изключително слабо, но българинът направи лош ретур в аут. Малко след това германецът получи второ предупреждение за забавяне на изпълнението на сервис, но това като че ли го ядоса и той първо изпълни перфектен втори сервис, с който направи ас, а след това взе и следващата точка и поведе с 6:5. 

Григор обаче спечели без усилия следващия си сервис-гейм и докара нещата до нов тайбрек. Той бе изключително оспорван и вървеше точка за точка, като никой от двамата не успяваше да се откъсне в резултата. Зверев обаче показа по-здрави нерви и успя да направи мощен ретур при втори сервис на българина, който след това не успя да прехвърли мрежата и сетът отиде на сметката на германеца с 10:8 точки в негова полза.

ТРЕТИ СЕТ

Загубеният втори сет обаче явно подейства доста сле на самочувствието на Григор, който стартира третия изключително разколебан. Нищо в играта му не се получаваше и той изглеждаше като съвсем друг играч в сравнение с първите два сета. Той допусна два ранни пробива и Зверев за отрицателно време поведе с 4:0. 

След това Гришо върна един гейм, но съпротивата му бе доста вяла и в седмия гейм допусна нов пробив, с което сетът отиде в сметката за Зверев с категоричното 6:1 в негова полза.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ

Изглежда спадът в играта на Гришо е бил причинен от някаква контузия, защото по време на паузата той се прибра в съблекалнята и поиска консултация с физиотерапевт. 

Така и не стана ясно какъв е проблемът, но колебанията в представянето на българина продължиха и в четвъртия сет, в който той отново допусна ранен пробив и набързо изоставаше с 0:3. 

С много усилия той успя да спечели следващото си подаване, но си личеше, че видимо изитва дискомфорт и няма как да окаже особена съпротива на Зверев. Германецът без усилия взе своето подаване, а след това направи нов пробив за 5:1, подпомогнат и от две двойни грешки на българина. 

Гришо обаче отказваше да се предаде и в следващия гейм дори стигна до точка за пробив. За съжаление той не усхя да я реализира и Зверев спечели гейма и мача, оформайки крайното 6:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация