Саша Зверев отвя Григор Димитров в Синсинати

23:24
Саша Зверев отвя Григор Димитров в Синсинати

Александър Зверев нямаше особени проблеми да се справи с Григор Димитров в мач от първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Германецът спечели с 6:2, 6:2 след само 72 минути игра. Той стигна до ранни пробиви и в двата сета и имаше тотален контрол през целия мач.

Григор, който е шампион в Синсинати от 2017 г., отпада в първия кръг за втора поредна година. Той допусна пета поредна загуба от Зверев, като двамата играха и по-рано през сезона на "Ролан Гарос".

Сблъсъкът между двамата бивши шампиони в Синсинати се игра при силен вятър, което се отрази повече на играта на Димитров. Българинът имаше проблеми с началния си удар, като завърши с 49% вкаран първи сервис и допусна 8 двойни грешки. Григор направи и 16 непредизвикани грешки.

Двубоят започна със сервис-гейм за Димитров, като той си извоюва преднина от 30:0 след хубава комбинация сервис-мрежа и непредизвикана грешка от страна на Зверев. Веднага след това обаче дойде и миг на колебание за българина, чийто форхенд по правата излезе с милиметри в аут, а веднага след това дойде и двойна грешка. Вятърът бе доста силен и това до голяма степен пречеше и на двамата тенисисти. Все пак Григор успя да се справи със ситуацията и да поведе с 1:0. В първото си подаване пък Зверев не допусна никакви слаби моменти в играта си и уверено изравни резултата при 1:1.

Димитров пропусна удобна възможност да излезе напред с 30:0 в следващия си гейм, след като сбърка лесно воле на мрежата. Последва още една непредизвикана грешка от ракетата на българския тенисист и въпреки че той успя да спечели следващата точка, то секунди след нея Григор допусна и втората си двойна грешка в мача - 30:40 и точка за пробив пред Зверев. Първата ракета на България не можа отново да разчита на първия си сервис, като германецът изригна с мощен ретур и реализира пробив за 1:2. 

Зверев като че ли свикна по-бързо с условията и вятъра в Синсинати, като той отново поведе с 30:0 на свой сервис, преди изненадващо да допусне липса на концентрация и да позволи равенство при 30:30 след грешка на мрежата. Германският тенисист обаче заложи на силни сервиси и направи резултата 3:1 в своя полза. Проблемите за Григор се увеличиха в петия гейм, в който той бе много близо до това да изостане с два пробива още в първия сет. Все пак хасковлията се измъкна и неутрализира брейк пойнтите, за да намали изоставането си до 2:3.

В следващия гейм разиграванията вървяха точка за точка, като Димитров на няколко пъти успя да дръпне, но не задържа аванса си и Зверев поведе с 4:2. В седмия гейм Григор отново имаше проблеми при свой сервис. При едно от разиграванията българина направи страхотен форхенд, но съперникът му успя да върне топката, а при следващия си удар вкара изключителен минаващ удар. Последва петата двойна грешка на Димитров в мача, което донесе точка за пробив на Зверев и пробивът стана факт секунди по-късно. В следващия гейм германецът нямаше никакви проблеми да затвори сета, който продължи 38 минути.

19-ият в света българин започна отлично втория сет. Първият сервис му помогна да спечели подаването си бързо и убедително. Григор даваше знаци за подобрение в играта си и поведе с 30:15 след едно надлъгване на мрежата, което завърши с грешка на съперника му. При следващото разиграване Димитров опита да действа по-агресивно и атакува, но изпрати топката в аут. Зверев бе много стабилен, спечели следващите две точки и изравни за 1:1.

Опитите на Григор да излиза на мрежата не бяха особено успешни, а двойните грешки продължи. След седмата такава той изоставаше с 0:30 на свой сервис. Първият сервис не влизаше, стигна се до 15:40 и две възможности за пробив за Зверев. Последва отличен начален удар, с който първият брейк пойнт бе спасен, но при следващата топка българинът прати топката в мрежата и първият пробив във втория сет стана факт.

Въпреки изоставането, Димитров не се беше предал. Той поведе с 30:0 при сервис на съперника, а малко по-късно след прекрасно излизане на мрежата и технично отиграване стигна до две възможности за пробив. Германецът успя да се измъкне и изравни. Последваха още два добри сервиса за германеца и той поведе с 3:1.

В играта на Григор се усещаше колебание. Той допусна някои нетипични непредизвикани грешки в следващия гейм, но успя да спаси брейк пойнт след добър начален удар. Следващия добър сервис обаче бе последван от осмата двойна грешка в мача. При следващата възможност за пробив българинът прати един форхенд в аут и допусна втори пробив в сета.

Димитров започна да рискува повече и в някои моменти това даваше резултат. Зверев обаче имаше тотален контрол и след бърз сервис гейм поведе с 5:1. Григор успя да вземе подаването си, но малко след това последва нов убедителен гейм за съперника му и германецът сложи край на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация