Ел Маестро: На хартия ние имаме повече качество

22:14

Ел Маестро: На хартия ние имаме повече качество

Старши треньорът на ЦСКА София Нестор Ел Маестро, който замени на поста Саша Илич след загубата от Сепси в първия двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, сподели очакванията си преди реванша срещу носителя на Купата на Румъния. На първата си пресконференция след завръщането си при "червените", наставникът заяви, че има недовършена работа тук.

"За мен е огромна чест и удоволствие, че съм обратно в София и че съм треньор на ЦСКА. Със сигурност е странно да поема отбора на полувремето, след като първият мач е изигран, но това е положението. На хартия ние имаме повече качество и по-добрия отбор, но миналата седмица видяхме, че това не значи много. Когато загубиш първия мач вкъщи с два гола, шансовете ти да продължиш са много малки. Ние ще се опитаме да покажем, че футболът е фантастична игра, в която статистиките невинаги са решаващи. Вярваме, че може да продължим", започна Ел Маестро, след което разкри как се е стигнало до неговото завръщане като треньор на ЦСКА.

"Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък около полунощ. Без много да мисля, си взех самолетни билети и сутринта бях в София. ЦСКА е много голям клуб и мисля, че за много треньори е голяма чест да си треньор на ЦСКА. Чувствам, че имам недовършена работа тук. В ЦСКА се чувствам като у дома. Много обичам този клуб!

Много клубове сменят треньорите си често. Това е част от нашата работа, особено на Балканите. Позитивното е, че нещата в ЦСКА се променят. Господин Илич започна и завърши цял един сезон, което е стъпка в правилната посока.  

Имахме четири много интензивни дни, в които свършихме много работа. Фокусът ни, разбира се, беше върху утрешния мач. Без значение от резултата, сезонът ще продължи и след двубоя със Сепси. Отговорът, който видях от играчите, беше положителен. Искам отборът да играе различен стил спрямо миналата година, но и спрямо това, което аз практикувах преди 5 години. Без да ви казвам твърде много, ще играем по по-активен начин. По начин, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА.

Винаги съм доволен от играчите, с които разполагам. Аз съм треньор, който се адаптира към решенията на клуба. Това лято видях една голяма инвестиция от собствениците. Някои фантастични играчи дойдоха в нашия клуб. Трябва да ги подредим в правилната концепция много бързо. Това ще бъде ключът към успеха този сезон.

Оформям лична връзка с играчите си. Ако кажа, че единият ми отбор е по-добър от другия, няма да се чувствам добре. Това няма да е честно спрямо футболистите, с които разполагах преди години. В момента имаме фантастична група, с която е забавно да се работи.

Моите очаквания са същите като на клуба и феновете - възможно най-високи. Със сигурност утре ще бъде много трудно да продължим напред. Ще бъде много трудно да спечелим Купата и шампионата, но това е нещото, което всички очакваме и искаме. Вярвам, че с много работа и малко късмет може да го направим. Не сме тренирали дузпи по-специално.

След 2019 година работих в три големи клуба в три различни държави. Със сигурност имам повече опит, не само повече пари. Сега съм по-добър треньор. През тази година и половина футболът ми липсваше. На няколко пъти бях близо до това да се върна. През тази седмица отново се чувствам жив. Обратно на терена съм и това ме прави много щастлив. Всички, които са тук, са в състояние да играят. Амос се труди много старателно да се върне обратно. Последната информация е, че ще отсъства между 3 седмици и месец", заяви Нестор Ел Маестро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация