Груби грешки изядоха главата на ЦСКА София, "армейците" ще гонят голям обрат в Румъния (видео)

23:53
Груби грешки изядоха главата на ЦСКА София, "армейците" ще гонят голям обрат в Румъния (видео)

ЦСКА София стартира европейското си участие по кошмарен начин. "Червените" допуснаха загуба с 0:2 от Сепси на "Армията" след две груби грешки в защита. Това беше най-малкото, с което отборът на Саша Илич можеше да се размине, тъй като румънците създадоха куп положения пред вратата на Густаво Бусато.

Именно стражът на ЦСКА - София носи вината за втория гол, след като подцени ситуация пред наказателното поле и топката му бе отнета. Роланд Варга (80') се възползва от тази грешка и се разписа. В 68-ата минута пък Мено Кох действа неразчетено, а Николае Паун не чакаше втора покана.

"Червените" фенове създадоха страхотна атмосфера по трибуните. 12 000 подкрепиха любимия си отбор, който обаче ги разочарова и направи така, че класирането за следващата фаза от надпреварата да изглежда почти невъзможно.

Реваншът в Румъния е след седмица, а победителят от тази двойка вероятно ще се изправи срещу казахстанския Актобе, който разби Торпедо (Кутаиси) с 4:1 като гост.

Саша Илич заложи на добре познатата схема 3-5-2. Без изненада сръбският специалист залага на Густаво Бусато под рамката на вратата, а пред него тримата в защита са Мено Кох, Браян Кордоба и Енес Махмутович. Като халф-бекове ще действат Иван Турицов и Тибо Вион. В халфовата линия са норвежците Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, както и Марселино Кареасо. Атаката пък ще бъде водена от Матиас Фаетон и Дюкенс Назон.

В третата минута феновете на ЦСКА - София, които бяха изпълнили до краен предел секторите "А" и "В", почетоха великия Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 58 години. Двата отбора бяха равностойни в първия четвърт час игра и опасните положения липсваха.

В 16-ата минута Матиас Фаетон стреля извън наказателното поле, но ударът му бе прекалено слаб и по никакъв начин не затрудни противниковия страж. Малко след това опасен изстрел на Хайнц от въздуха бе блокиран от Димитреску.

В 27-ата минута пред футболистите на Саша Илич се откри страхотна възможност да открият резултата. Хайнц центрира от фал, а Мено Кох свали топката към Джонатан Линдсет, чийто удар с глава обаче не намери целта.

120 секудни по-късно Козмин Матей се измъкна зад гърба на отбраната на ЦСКА - София, но се засуети и подаването му бе пресечено. Последвалият изстрел на Паун от границата на наказателното поле бе крайно неточен.

В 35-ата минута Михай Балаша пребори Тибо Вион във въздуха и стреля опасно с глава след пряк свободен удар, но встрани от вратата, пазена от Густаво Бусато.

В 41-вата минута Щефанеску бе изведен очи в очи със стража на "червените", но Бусато бързо скъси дистанцията и отрази опасността. Последва неточен удар на Шафранко със странична ножица.

В добавеното време на първата част гостите развиха бърза контраатака, която завърши с изстрел на Щефанеску право в ръцете на вратаря на ЦСКА - София.

В началото на второто полувреме домакините изявиха сериозни претенции за игра с ръка на играч на Сепси в наказателното поле, но главният съдия подмина ситуацията. Малко по-късно Джонатан Линдсет стреля неточно от дистанция.

Преди да измине час игра от началото на мача "червените" взаимодействаха добре в половината на Сепси, а удар на Иван Турицов бе отклонен в корнер, от който обаче не произлезе нищо опасно. Секунди по-късно Тибо Вион се отчете с жизненоважна намеса в наказателното поле на ЦСКА - София, след като отне чисто топката от краката на Щефанеску.

В 68-ата минута футболистите на Саша Илич допуснаха груба грешка в защита, която бе наказана от румънския тим. Топката стигна до Варга, чийто изстрел първоначално бе спасен от Бусато, но при добавката Паун нямаше как да сбърка на опразнената врата - 0:1.

В 80-ата минута ЦСКА - София допусна нова кошмарна грешка. Този път Густаво Бусато не прецени ситуацията по най-добрия начин и кълбото му бе отнето от Марио Рондон, който комбинира с Роланд Варга, а той технично изпрати топката в мрежата на домакините.

В заключителните минути на редовното време Сепси беше близо до това да направи резултата класически. Първо удар на Дамашчан срещна напречната греда, а секунди по-късно късметът отново се усмихна на "червените", след като изстрел с глава на Бранислав Никай се отби в страничния стълб.

При контраатаката Фаетон се озова очи в очи с Никзули, но главният съдия отсъди нарушение на Станислав Шопов. Последва леко напрежение между нападателя и стража на Сепси, което бързо бе овладяно.

Във втората минута от добавеното време Майкъл Естрада можеше да върне един гол, но ударът му с глава не бе точен.

ЦСКА - СОФИЯ 0:2 СЕПСИ

0:1 Николае Паун (68)
0:2 Роланд Варга (80)

Стартови състави:

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов (К), 4. Кох, 13. Кордоба, 22. Махмутович, 15. Вион, 7. Линдсет, 26. Кареасо, 14. Хайнц, 11. Фаетон, 9. Назон;

СЕПСИ: 33. Никзули (К), 77. Аганович, 13. Чоботариу, 44. Балаша, 20. Думитреску, 21. Алими, 6. Паун, 11. Щефанеску, 10. Матей, 8. Йон, 18. Шафранко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация