"Стадион "Българска армия" е стар, мухлясал, като през комунизма"

18:42
"Стадион "Българска армия" е стар, мухлясал, като през комунизма"

Вратарят на Сепси Роланд Никзули остана разочарован от условията, които предлага стадион „Българска армия“. Това сподели той в интервю за ProSport след първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу ЦСКА София, спечелен с 2:0 от румънците.

„Беше труден мач. Феновете на ЦСКА са невероятни. Атмосферата беше невероятна. Само в Рапид Букурещ съм виждал такава атмосфера. Нашите привърженици също се чуваха понякога и фактът, че дойдоха толкова далеч за нас, ни амбицира. Изиграхме перфектен мач от тактическа гледна точка. Реваншът ще е много труден“, започна той.

„Не знам дали мечтаехме за победа, но се подготвихме за мача много добре, искахме добър резултат и когато работиш, могат да се случат красиви неща. Това беше само първото полувреме. Второто полувреме ще бъде в Сфънту Георге. Ще бъде много по-труден мач от първия. Усетиха нашето ниво и ще дойдат с амбицията да ни окажат натиск“, продължи Никзули.

„Стадионът е много стар. В Румъния няма такива стадиони в Първа лига. Подобно нещо не сме виждали от години. Очаквах много по-добри условия от най-успешния отбор в България. Старо, мухлясало, като през комунизма…“, заяви той по отношение на стадион „Българска армия“.

Никзули бе попитан и за грешките на колегата си Густаво Бусато: „Не искам да говоря за други вратари. Може да се случи на всекиго и това не е приятно. И аз съм минавал през такива моменти.“

Вратарят на Сепси отговори и на въпрос къде щеше да се класира ЦСКА София в румънското първенство: „Щеше да играе в плейофите. Трансферът на нападателя (б.р. – Матиас Фаетон) говори много. В Румъния не се е случвало да бъде взет нападател за 2 милиона евро през последните години.“

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация