Байерн Мюнхен надви Ливърпул в голов спектакъл

17:52
Байерн Мюнхен надви Ливърпул в голов спектакъл

Байерн Мюнхен победи Ливърпул с 4:3 в приятелска среща, която се състоя в Сингапур. Коди Гакпо откри резултата още във втората минута. В 11-ата минута Бенямин Павар удари греда. Вирджир Ван Дайк удвои аванса на Ливърпул в 28-ата минута, а Серж Гнабри върна едно попадение в 33-ата минута. Малко преди почивката Льорой Сане изравни за 2:2.

Головете продължиха да падат и след почивката, като защитите и на двата отбора не бяха на особено високо ниво. Луис Диас изведе мърсисайдци отново напред в 66-ата минута, а Йосип Станишич изравни в 80-ата минута. 20-годишният Франс Крециг отбеляза страхотен гол в добавеното време и донесе успеха на баварците.

Мърсисайдци започнаха много силно и в първите минути създадоха две великолепни положения при бързи атаки. Още във втората минута Гакпо бе изведен от Жота и с прекрасен удар разстреля Зомер. Секунди по-късно Салах бе изведен зад защитата на баварците, но се забави с подаването и бе спрян.

Байерн имаше проблеми в защита, но показа умения в предни позиции, като бързо демонстрира слабостите на мърсисайдци в отбрана. Ван Дайк успя да спре пробив на Мусиала, но в 11-ата минута след ъглов удар Павар бе изпуснат. Бранителят стреля с глава, като топката отиде в дясната греда на Алисон и се върна при него, а този път той я прати над вратата.

Темпото спадна за известен период и последва пауза за вода. След нея последва силен удар на Гнабри право в Алисон. В 28-ата минута мърсисайдци стигнаха до втори гол. Ван Дайк бе изпуснат при ъглов удар и с глава прати топката в мрежата. Тимът на Тухел бързо върна едно попадение. Дълго подаване на Ким изведе Гнабри. Той бе изпуснат от Матип, а след това германският национал финтира бранителя и прати топката в мрежата. Нова добра атака на баварците доведе до гол в 42-ата минута, когато отново Гнабри бе изведен отляво. Този път той намери Сане и резултатът стана 2:2.

На почивката двамата треньори направиха по-малко смени от обичайното за подобен мач. Те извършиха по три смени. Нунес, Диас и Конате смениха Жота, Мак Алистър и Матип. За баварците влязоха Улрайх, Де Лихт и Коман на мястото на Зомер, Ким и Сане. Коман се включи много силно и създаде много проблеми на защитата на съперника. Френският национал развинти отбраната на Ливърпул при един пробив отдясно, а в 53-ата минута бе изведен сам срещу Алисон, но вратарят успя да блокира удара.

Нунес имаше възможност, но ударът му с глава не бе достатъчно точен. Изстрел на Собослай пък прати топката право в ръцете на Улрайх. В 66-ата минута Луис Диас отново изведе Ливърпул напред. Той овладя прекрасно топката след подаване на Салах, елиминира защитник и прати топката в мрежата.

И двата отбора продължиха да атакуват, а и двете защити не демонстрираха стабилност. Удар на Гравенберх бе отразен от Алисон. Боби Клак пропусна отлична възможност, като стреля близост до вратаря. В 81-ата минута Байерн отново изравни. След центриране от фал Де Лихт стреля с глава, Алисон изби, но прати топката на крака на Станишич и той не сбърка. Малко след попадението Нунес имаше прекрасен шанс да се разпише, но не се възползва.

20-годишният Франс Крециг донесе победата на Байерн със страхотен гол в добавеното време. До края на срещата остана време Алисон да направи две великолепни спасявания, а баварците не успяха да се възползват от оголената защита на съперника.

ЛИВЪРПУЛ - БАЙЕРН 3:4
1:0 - Гакпо (2)
2:0 - Ван Дайк (28)
2:1 - Гнабри (33)
2:2 - Сане (42)
3:2 - Диас (66)
3:3 - Станишич (80)
3:4 - Кратциг (90)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация