Байерн победи японци в дебюта на Ким (видео)

16:44
Байерн победи японци в дебюта на Ким (видео)

Байерн Мюнхен спечели с 1:0 срещу Кавазаги Фронтале във втората си контрола от предсезонната подготовка. Единственото попадение реализира Йосип Станишич в 57-ата минута. Срещата се игра на Националния стадион в Токио пред около 68 000 зрители.

Новото попълнение на баварците Ким Мин-Жае направи неофициален дебют. Той започна като титуляр на мястото на Упамекано. Другата промяна от мача с Манчестър Сити, загубен с 1:2, беше в нападение. Матис Тил, който се разписа срещу “гражданите”, бе в стартовия състав на мястото на Кингси Коман.

Нуждата от централен нападател за Байерн се видя, тъй като тимът на Томас Тухел не успя да реализира повечето си положения. След почивката пък баварците имаха проблеми в защита, където действаха Упамекано и Де Лихт. Това позволи на японците да създадат няколко много чисти положения.

Срещата започна с висока преса на Кавазаки и грешки на гостите, а първата по-опасна ситуация бе пред вратата на Зомер. След първите минути Байерн пое контрола върху мача и започна да доминира. Тил отправи три удара за кратък период, но нито един от тях не бе точен. Седмият в японското първенство стигна до една добра възможност. Малко преди почивката баварците имаха отлична възможност да поведат. Бърза атака бе завършена от Тил, но той прати топката в гредата.

Тухел направи девет промени на почивката. Шампионът на Германия допусна три много опасни ситуации пред вратата си, но играчите на Кавазаки не се възползваха. В 57-ата минута отлична атака на Байерн бе завършена от Станишич, който получи топката от Гравенберх. Японският тим пропусна най-чистата си възможност в 65-ата минута, когато Ямада стреля над вратата от прекрасна позиция. До края баварците създадоха още възможности, но нямаше кой да ги реализира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация