Ман Сити победи Байерн Мюнхен в Токио (видео)

19:22
Ман Сити победи Байерн Мюнхен в Токио (видео)

Манчестър Сити победи с 2:1 Байерн Мюнхен в контролна среща, която се проведе в Токио. 20-годишният Джеймс Макатий откри резултата в 21-ата минута. Матис Тел изравни в 81-ата минута, но пет минути по-късно Аймерик Лапорт се разписа и донесе победата на “гражданите”.

В съставите на двата тима личат доста играчи, чието бъдеще е неясно и може да сменят клубната си принадлежност през това лято. Кайл Уокър изведе “гражданите” с капитанската лента, въпреки че е спряган за трансфер именно в Байерн. Ерлинг Холанд отново започна на резервната скамейка, където беше и Кевин Де Бройне, който обаче не се появи в игра.

Ман Сити започна добре и стигна до първата възможност. Бернардо Силва намери Люис отдясно, а той пусна към Алварес. Аржентинецът се завъртя и подаде към Стоунс на границата на наказателното поле. Бранителят бе на отлична позиция, но стреля покрай вратата.

Байерн също действаше активно и в седмата минута организира добра атака, но подаване на Мусиала към Гнабри бе прекалено дълго и топката стигна до Едерсон. Баварците тестваха защитата на съперника и в 17-ата минута, когато Мусиала бе изведен на позиция, но Аке отклони удара му. Малко по-късно Сане удари греда от пряк свободен удар.

В 21-ата минута отлична атака на “гражданите” доведе до първия гол в мача. Люис се откъсна от Лаймер и проби преди да намери Алварес. Ударът на аржентинеца бе отразен от Зомер, но Макатий не сбърка при добавката.

Преди да е изминал половин час игра на Гуардиола му се наложи да извърши смяна, след като Нейтън Аке получи контузия в десния глезен. На негово място в игра се появи Мануел Аканжи. Ман Сити имаше предимство в следващия период, а Рико Люис изигра силно първо полувреме. Малко преди почивката Байерн се активизира и създаде проблеми на защитата на съперника. Удар на Коман бе отклонен. Гнабри пък имаше отличен шанс да изравни. Неговият удар обаче бе отразен с крака от Едерсон.

Гуардиола направи девет промени на почивката и в игра се появиха Холанд, Фоудън и Родри. Байерн пък замени всичките си 11 футболисти. В началото на второто полувреме “гражданите” имаха инициативата. Удар от воле на Аканжи не затрудни Свен Улрайх. В 58-ата минута ниско центриране на Бернардо Силва намери Родри, а след неговия удар топката се удари в двама играчи на Байерн преди да мина на сантиметри от гредата.

В средата на втората част темпото намаля, но шампионът на Англия имаше контрол върху случващото се на терена. Към края на срещата обаче мачът отново се оживи. В 81-ата минута тимът на Томас Тухел стигна до изравняване. След атака отляво последва центриране и Тел с удар отблизо прати топката право в Едерсон, който не успя да задържи и нападателят на баварците успя да реагира и да я прати в мрежата.

Попадението мотивира Ман Сити и тимът на Гуардиола бързо стигна до опасни ситуации пред вратата на съперника. Холанд и Лапорт бяха близо до изравняване. Ударът с глава на защитника бе спасен великолепно от Улрайх. Секунди по-късно “гражданите” стигнаха до гол. Удар на Фоудън бе отразен, но топката отиде в Лапорт и той я насочи отлично. Холанд имаше още една възможност до края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация