Ливърпул разкъса Лестър в контрола

14:32
Ливърпул разкъса Лестър в контрола

Ливърпул победи с разгромното 4:0 Лестър в пореден приятелски мач за двата тима, който се игра в Сингапур. Попаденията за мърсисайдци отбелязаха Дарвин Нунес (30'), Боби Кларк (35'), Диого Жота (38') и Бен Доук (64'). Така тимът на Клоп вкара в трети пореден приятелски мач четири попадения, след като победи преди това с 4:2 Карлсруе и завърши 4:4 с Гройтер Фюрт.

Ливърпул игра в обичайното си 4-3-3, като на вратата стартира ирландецът Куивин Келъхър, като пред него бяха четиримата в защита Трент Александър-Арнолд, Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк и Андрю Робъртсън. В средата на терена действаше новото попълнение на Ливърпъл Алексис Мак Алистър, подпомаган от Боби Кларк и Къртис Джоунс. В предни позиции започна триото Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Диого Жота. На резервната скамейка остана новото попълнение Доминик Собослай, както и Коди Гакпо и Луис Диас.

Атаката на изпадналия в Чемпиъншип Лестър водеше Патсон Дака, подпомаган от Марк Олбрайтън и Киърнън Дюсбъри-Хол. В халфовата линия пък започна привлеченият от Тотнъм Хари Уинкс.

Първото по-сериозно положение дойде за "лисиците", когато в 8-ата минута Уилфред Ндиди бе изведен очи в очи срещу Келъхър, но стражът на Ливърпул спаси. В следващата атака попадение на Дарвин Нунес бе отменено заради засада. В 14-ата минута Трент Александър-Арнолд пробва далечен шут, който бе спасен от стража на Лестър Мадс Хермансен. В 25-ата минута пък дойде най-чистото положение за Ливърпул дотук в мача, след като удар на Мохамед Салах бе избит с вещина от вратаря на "лисиците".

По-добрата игра на Ливърпул логично доведе до попадение за мърсисайдци. В 30-ата минута Диого Жота стреля опасно, Хермансен с мъка изби топката, но притичалият Дарвин Нунес бе най-съобразителен и с добавка направи 1:0 за тима на Клоп. Пет минути по-късно Ливърпул нанесе втори удар на съперника си. Мохамед Салах проби отдясно и подаде на Боби Кларк, който с отмерен удар с десния крак удвои преднината за тима си.

Мърсисайдци обаче нямаха намерение да спират и в 38-ата минута вкараха трети гол. Мохамед Салах центрира отдясно и намери Диого Жота, който отбеляза с глава за 3:0, като и трите попадения паднаха в рамките само на осем минути.

През второто полувреме Юрген Клоп направи 10 промени в тима си, като в игра се появиха Доминик Собослай, Коди Гакпо и Луис Диас. Втората част започна в по-спокойно темпо, като в едва в 57-ата минута имаше по-опасен удар на Харви Елиът, спасен от стража на Лестър. Няколко минути по-късно Доминик Собослай пробва далечен удар, спасен атрактивно с глава от Хермансен. В 64-тата минута дойде и четвъртото попадение за Ливърпул, което бе вкарано от Бен Доук след  изпълнение на корнер от Собослай и пас с глава на Жоел Матип. 

Десетина минути по-късно дойде най-доброто положение за Лестър през втората част, след като удар на Киърнън Дюсбъри-Хол мина в близост до вратата на Ливърпул. Малко по-късно ново попадение на мърсисайдци, дело на Луис Диас, бе отменено заради игра с ръка. Така до края на срещата нямаше нови попадения и срещата завърши при разгромното 4:0 за Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация