ПСЖ и Интер изиграха оспорвана контрола на японска земя

14:12
ПСЖ и Интер изиграха оспорвана контрола на японска земя

Интер срази Пари Сен Жермен с 2:1 в най-престижната контрола и за двата тима това лято, като мачът се игра в Токио. Френският тим поведе след далечен удар на Витиня в 63-тата минута, но в края финалистът в Шампионската лига обърна след попадения на резервите Себастиано Еспозито (81’) и Стефано Сенси (83’). През миналия сезон и двамата голмайстори на "нерадзурите" не бяха в сметките на треньора Симоне Индзаги и бяха преотстъпени, а се очаква същото да се случи и през новата кампания.

За тима на Луис Енрике това беше четвърта среща от предсезонната подготовка. Преди това парижани победиха Льо Авър, след което записаха равенство с Ал-Насър на Кристиано Роналдо, а преди няколко дни неочаквано загубиха от Серезо Осака. По-рано през лятото пък Интер разби с 10:0 Перголетезе, а във втората си проверка също записа реми с Ал-Насър.

Направи впечатление, че в игра за ПСЖ не се появи Неймар, който е здрав след травмата си, но си остана на пейката. Същото се случи и с Марко Верати, след като треньорът избра да направи само пет смени в течение на мача. Бившият играч на Интер Милан Шкриняр започна като титуляр за ПСЖ. Марко Асенсио стартира в атака, а Витиня и Карлос Солер заеха позиции по крилата.

Новото попълнение на Интер Маркюс Тюрам стартита в атаката на „нерадзурите“ заедно с Лаутаро Мартинес. Фратези, Куадрадо и Бисек бяха сред резервите, но по-късно Фратези подаде и за двата гола на своя отбор.

Френският тим започна по-активно и в 8-ата минута Асенсио за малко да открие резултата, но Филип Станкович спаси удара му.

При следващата опасност, която беше подобна на тази и дойде в 14-тата минута, Асенсио нацели страничната греда на италианския тим.

Чак след това Интер заигра по-добре и в 28-ата минута се стигна до пряк свободен удар, при който Хакан Чалханоолу шутира силно по земя, но Донарума спаси с лекота. След това в 39-ата минута Тюрам остана под топката при добра акция на Интер и центриране в полето на парижани. 

Следващият интересен момент дойде чак в 57-ата, когато незабележимият досега Витиня от ПСЖ шутира по диагонала, но топката излезе в аут. 

При следващия си опит обаче португалецът беше точен - 1:0 за ПСЖ. Това се случи в 63-тата минута, когато Витиня нанесе неспасяем за Станкович изстрел още от извън наказателното поле. 

Междувременно треньорите започнаха със смените и на терена се появиха множество нови футболисти. Един от тях в състава на Интер - Хуан Куадрадо, беше на крачка от изравняването в 79-ата минута, но вратарят отрази коварния му шут под гредата.

И все пак италианците стигнаха до попадение за 1:1. Това стана в 81-вата, когато 21-годишният Еспозито изравни.

Само след още две минути Интер дори поведе, като този път точен беше друг от резервите - Стефано Сенси. Асистенциите и за двете попадения бяха дело на Фратези.

В оставащото време ПСЖ не успя да изравни и така допусна поражение. 

Следващата контрола на французите е в четвъртък срещу Чонбук в Бусан (Република Корея). “Нерадзурите” пък се завръщат в Европа, а на 9 август ще гостуват на Ред Бул (Залцбург) в последния си спаринг преди началото на шампионата в Серия “А”. Първият мач на Интер в шампионата е на 19 август срещу Монца.

Стартовите състави:

ПСЖ: Донарума, Хакими, Шкриняр, Маркиньос, Л. Ернандес, Витиня, Угарте, Руис, Солер, Асенсио, Заир-Емери;

Интер: Станкович, Дармиан, Черби, Бастони, Дънфрис, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Мартинес, Тюрам;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация