И Интер не успя да надиграе отбора на Роналдо (видео)

18:04
И Интер не успя да надиграе отбора на Роналдо (видео)

Отборите на Ал-Насър и Интер завършиха наравно 1:1 в контрола помежду си, която се проведе в Осака. Абдулрахман Гарееб откри резултата в полза на саудитците с попадение в 23-тата минута, но Давиде Фратези донесе равенството в мача с гол в 44-тата минута. 

Атаката на Ал-Насър се водеше от суперзвездата Кристиано Роналдо, а сред титулярите на тима също така бяха новите попълнения Алекс Телеш, Секо Фофана и Марсело Брозович, който доскоро беше част именно от "нерадзурите". Симоне Индзаги пък разчиташе на голяма част от основните си футболисти, като тандемът на Интер в нападение беше оформен от Хоакин Кореа и новия капитан Лаутаро Мартинес. От първата минута започнаха новодошлите Ян Бисек и Фратези.

Първите положения в мача бяха за арабите. Още във втората минута Султан Ал-Ганам не затрудни младия страж Филип Станкович с шут по земя. В осмата минута пък Фофана пробва далечен шут, който обаче прелетя над вратата. Първата възможност за “нерадзурите” дойде в 12-ата минута, когато Фратези стреля неточно с глава при корнер. Следващите удари на тима също бяха при статични положения, като Стефан де Фрай и Лаутаро не успяха да се разпишат с глава.

Последваха силни минути за Ал-Насър. В 20-ата на Станкович му се наложи да отрази удар с глава на Андерсон Талиска. Малко по-късно шут от голямо разстояние на Роналдо профуча покрай вратата. В 23-тата минута Талиска пусна прехвърлящ пас към Гарееб, който с хубаво воле даде аванс на своя тим. Четири минути след това Лаутаро можеше да изравни, но Наваф Ал-Адики отклони топката при шута на аржентинеца.

Малко по-късно вратарят също така улови удар по земя на Кореа. В 30-ата минута той се справи с нов изстрел на Лаутаро, както и с такъв на Дензъл Дъмфрис. Последва затишие в играта, което беше нарушено в 44-тата минута. Тогава Дъмфрис центрира към Фратези, който чрез изстрел с глава успя да възстанови равенството. Това беше първи гол на италианския национал с екипа на миланския гранд. Малко преди почивката Кореа се опита да направи обрата пълен, но Ал-Адики спаси шута му.

За началото на втората част Луис Кастро смени почти целия си състав и така Роналдо и останалите известни имена на саудитците напуснаха терена. Индзаги също предприе доста промени, като сред появилите се на терена бяха новите попълнения Маркюс Тюрам и Хуан Куадрадо. В 50-ата минута Лаутаро пробва удар от малък ъгъл, който обаче беше отразен.

В 56-ата минута Кристиян Аслани нанесе далечен шут, който завърши в обятията на противниковия вратар. Секунди по-късно албанецът отново стреля, но този път прати топката в аут. Три минути по-късно Лаутаро беше близо до попадение, но ударът му с глава мина точно над вратата. Последваха два пропуска на Стефано Сенси. 

В 66-ата минута непокритият Лаутаро получи топката на точката на дузпата, но неговият шут беше твърде разочароващ. Десет минути по-късно Аслани отново пробва своя мерник, но и този път не сполучи. Чак в последните няколко минути играчите на Ал-Насър се активизираха, но техните удари не доведоха до победно попадение.

Това е второ поредно равенство на саудитците срещу престижен европейски клуб след нулевото реми с Пари Сен Жермен. За Интер пък това беше първата по-сериозна проверка след успеха с 10:0 над третодивизионния Перголетезе. На Ал-Насър им предстои серия от контроли срещу съперници от Арабския свят, а в началото на следващия месец “Змията” ще изиграе приятелски мачове срещу ПСЖ и РБ Залцбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация