Ал Насър и Роналдо изпуснаха да победят ПСЖ (видео)

18:46
Ал Насър и Роналдо изпуснаха да победят ПСЖ (видео)

Пари Сен Жермен и Ал Насър Рияд завършиха 0:0 в приятелска среща, която се игра в Осака, Япония. Тимът от Саудитска Арабия създаде по-чистите положения. Едно от тях бе малко преди почивката, когато Донарума направи блестящо спасяване след удар на Кристиано Роналдо.

Парижани бяха без звездата си Килиан Мбапе, който бе оставен извън състава за турнето в Азия поради конфликта между него и ръководството на клуба. Очакваното завръщане на Неймар също не се състоя. Бразилецът, който не е играл от пет месеца, бе на пейката, но не влезе в игра.

Двата отбора бяха изведени от португалците Кристиано Роналдо и Данило Перейра. Двамата бяха част от отбора на Португалия, който спечели Евро 2016. Луис Енрике заложи на Марко Асенсио на върха на атаката, но във втори пореден мач неговото представяне не се запомни с нищо.

ПСЖ доминираше от началото, пресираше дълбоко и опитваше да атакува веднага след като вземе топката. Парижани обаче не стигнаха до чисти положения в този период. Удар на Солер не затрудни вратаря на Ал-Насър, а пробив на Ноа Лемина не завърши с точно подаване към негов съотборник.

Тимът от Саудитска Арабия направи първата си добра атака в 18-ата минута. В основата й бе Кристиано Роналдо, който напредна и пусна към свой съотборник, който не успя да му върне топката. В 22-ата минута ПСЖ създаде най-добрата възможност от началото на срещата. Заир-Емери изведе великолепно Лемина, който бе сам срещу вратаря, но стреля покрай вратата.

Малко преди почивката дойдоха двете най-добри положения за тима на Луис Кастро. Първо Роналдо бе намерен в близост до вратата на съперника. Португалецът отклони топката от въздуха, а Донарума направи блестящо спасяване. В самия край на първото полувреме Кристиано пробва задна ножица, но не намери целта, въпреки че изпълнението бе добро.

Ал Насър се представяше доста по-добре от последните си две контроли, в които допусна тежки загуби от Селта и Бенфика. Луис Енрике пък имаше доста поводи за притеснение. Халфовата линия не бе на нужното ниво, а защитата показа доста пробойни.

ПСЖ започна активно втората част, но отново имаше проблеми да създава положения, а и не поддържаше много високо темпо. В 54-ата минута новото попълнение Секо Фофана напусна терена, а в същото време Алекс Телеш се появи в игра и дебютира за тима от Саудитска Арабия. Луис Енрике направи своите смени след час игра. Тогава той замени девет от своите футболисти, а в играя се появиха Маркиньос и Верати. В 65-ата минута за разочарование на японските фенове Кристиано Роналдо бе заменен.

Французите създадоха две положения след извършените смени, но и съперникът им успяваше да стигне до вратата на Донарума и като цяло стоеше равностойно. Луис Енрике направи някои експерименти, като пробва новото попълнение Мануел Угарте на десния бек. В самия край на двубоя Ал-Насър можеше да стигне до победата след грешка на Донарума, но опитът за прехвърляне, който последва, не затрудни вратаря.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация