Мбапе се отчете с гол за ПСЖ в контролата с Льо Авър

22:43
Мбапе се отчете с гол за ПСЖ в контролата с Льо Авър

Пари Сен Жермен победи с 2:0 Льо Авър в първия приятелски мач от лятната подготовка за френските шампиони. Головете за парижани отбелязаха Юго Екитике (53’) и суперзвездата Килиан Мбапе (90’).

Това бе първи неофициален мач на новия наставник Луис Енрике, а дебюти в контролата записаха новите попълнения Марко Асенсио, Люка Ернандес, Милан Шкриняр, Мануел Угарте, Канг-Ин Лий и Шер Ндур. Суперзвездата Килиан Мбапе се появи през второто полувреме и поигра около 25 минути в контролата, като не пропусна да се разпише.

През първата част ПСЖ логично имаше повече притежание на топката, но не успяваше да създаде кой знае какви ситуации пред вратата на Льо Авър. Най-чистата възможност се отвори пред Марко Асенсио, който в 31-вата минута стреля с крак, но стражът на Льо Авър изби.

Притеснения за парижани донесе кореецът Канг-Ин Лий, който в края на първото полувреме се хвана за задната част на бедрото и излезе от игра, като не продължи мача.

През втората част наставникът на парижани Луис Енрике смени целия си състав. Така дойде 53-тата минута, когато ПСЖ откри резултата. Юго Екитике получи добър пас от Шер Ндур и първоначалния му удар бе отразен от вратаря на Льо Авър, но при добавката си нападателят не сгреши - 1:0 за парижани. В 65-ата минута пък за ПСЖ се появи суперзвездата Килиан Мбапе, чието бъдеще все още е напълно неясно след отказа му да поднови договора си с клуба.

Така в самия края на срещата именно Мбапе вкара втория гол за тима. След разменено двойно подаване с Шер Ндур големият талант на френския футбол намери мрежата с нисък удар и оформи крайното 2:0 в срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация