Гол, който се вижда веднъж на десет години по родните терени, донесе успеха на ЦСКА над Крумовград

23:37
Гол, който се вижда веднъж на десет години по родните терени, донесе успеха на ЦСКА над Крумовград

ЦСКА постигна първа победа в новото първенство, след като надигра с 1:0 Крумовград в мач от втория кръг на efbet Лига. Единственото попадение реализира Тобиас Хайнц в 24-ата минута след страхотна задна ножица.

Наставникът на "червените" Саша Илич заложи в стартовия състав на най-скъпото си лятно попълнение - Фаетон. Нападателят от Гваделупа дебютира при нулевото равенство срещу Хебър Пазарджик в предишния кръг, когато се появи след почивката, а днес му се гласува доверие от първата минута.

Очакванията бяха сред титулярите да попадне и някой от Кордоба, Асприля или Естрада, но първите двама останаха на пейката и влязоха след почивката, а еквадорският национал бе извън групата.

"Червените" получиха шанс да открият резултата след грешка на гостуващата отбрана още преди да са изминали 120 секунди, но сантиметри не достигнаха на Кареасо да стреля по-силно от упор, което позволи на Георгиев да улови топката.

В 9-ата минута пред Санянг се откри възможност да шутира и десният халф-бек го направи, но доста неточно.

Натискът на ЦСКА София продължи и в 24-ата минута "червените" откриха резултата. Това стори Хайнц, който се възползва от центриране на Юга и след страхотна задна ножица намери долния десен ъгъл на Георгиев.

Малко по-късно Махмутович получи травма и излезе от терена, а на негово място се появи колумбиецът Кордоба.

В 36-ата минута домакините комбинираха за пореден път в наказателното поле на съперника. Фаетон направи двойно подаване със свой съотборник и стреля, но Георгиев спаси.

Три минути след почивката Фаетон на два пъти пропусна да вкара след асистенции на появилия се в началото на второто полувреме Шопов. Първо българският футболист центрира успоредно на голлинията, но нападателят от Гваделупа закъсня с придвижването. Секунди по-късно Хайнц изведе Шопов отляво в наказателното поле, той върна към Фаетон. Новото попълнение на "червените" отправи удар от 3-4 метра, но право в Георгиев, който изби.

В 66-ата минута и Асприля дебютира с червения екип, заменяйки Хайнц. Заедно с него влезе и Папазов за сметка на Фаетон.

Секунди по-късно Велев отправи силен удар от далечна дистанция, топката се отклони в крака на Кох и излезе покрай лявата греда в корнер. След неговото изпълнение Колев стреля с глава в аут.

В 84-ата минута Папазов изведе великолепно Шопов под ъгъл сам срещу Георгиев. Халфът отправи удар, но вратарят на Крумовград спаси.

През втората част гостите, които поднесоха голямата изненада в първия кръг побеждавайки шампиона Лудогорец с 3:1, заиграха далеч по-смело и на няколко пъти затрудниха домакинската отбрана, но в крайна сметка им липсваше последния пас и до някаква критична ситуация пред Бусато така и не се стигна.

ЦСКА СОФИЯ - КРУМОВГРАД 1:0

1:0 Тобиас Хайнц 24'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация