ЦСКА се изложи още в първия си мач от първенството (видео)

00:00
ЦСКА се изложи още в първия си мач от първенството (видео)

ЦСКА тръгна с фалстарт в новото първенство след 0:0 срещу Хебър в мач от първия кръг на efbet Лига, който се проведе в Пазарджик.

"Червените" създадоха няколко положения през първата част, но Папазов и Хайнц не успяха да реализират. След почивката Илич пусна скъпоплатените си звезди Фаетон и Естрада, но отбраната на домакините се справи с техните набези.

Сред 11-те на гостите попадна само едно от новите попълнения и това бе левият бек Санянг. Илич гласува доверерие на трима млади футболисти - Дончев, Петров и Папазов. Дошлите със статут на звезди Кордоба, Естрада и Фаетон останаха на пейката. 

От първата минута за Хебър пък стартира 18-годишният Николас Пенев, който е син на старши треньора Любослав Пенев, и именно той поведе "зелената" атака.

Първата по-опасна ситуация бе пред вратата на домакините. Двата отбора си размениха по няколко грешни паса в 5-ата минута пред наказателното поле на Хебър. След тях "червените" овладяха, Шагоян намери Хайнц и норвежецът шутира без забавяне от границата на наказателното поле, но в аут.

В 12-ата минута Дончев намери непокрития Папазов, който обаче не уцели добре топката и тя така и не стигна до вратата на пазарджиклии. Девет минути по-късно гостите комбинираха в наказателното поле на противника, а Хайнц завърши атаката, но ударът му от десетина метра не се получи и след рикошет излезе в корнер.

В 25-ата минута активният по десния фланг Дончев центрира отлично за Папазов, който се извиси над Марин и стреля с глава, но Дебърлиев демонстрира добър рефлекс и с плонж изби.

В 41-ата минута защитата на Хебър не се справи с наглед лесно центриране и подаде в краката на Юга, който отправи опасен шут от двайсетина метра, но покрай дясната греда.

На почивката Илич извърши една промяна. На мястото на Шагоян се появи най-скъпата лятна покупка - Фаетон.

В 55-ата минута Папазов бе изведен отляво в наказателното поле на противника и младокът пробва остро центриране, което се получи и като опасен удар, а топката излезе в аут. Само 180 секунди по-късно Фаутон овладя подаване на Петров, напредна фронтално срещу вратата и стреля силно, но в аут.

След час игра Любо Пенев извади сина си и на негово място пусна Кабов. В 67-ата минута Илич извърши тройна смяна - Линдсет, Петров и Папазов напуснаха за сметка на Шопов, Кох и Естрада.

Четвърт час преди края на срещата Хебър поиска дузпа след единоборство между Николов и Кох. Реферът не отсъди такава, тъй като побутването от защитника бе прекалено леко.

В 77-ата минута Естрада овладя подаване от тъч и центрира от трудна позиция към Фаетон, който стреля фронтално от 7-8 метра, но твърде слабо и Дебърлиев улови.

До края на мача изненадващо Хебър изнесе играта в по-предни позиции, но не разви по най-добрия начин две-три опасни контраатаки, но пък се справи безупречно в защита срещу звездните покупки на ЦСКА София и заслужено спечели точка срещу един от основните претенденти за титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация