Гюлер: Йозил ми е като брат. Той ми каза, че Реал е най-големият клуб в света

15:35
Гюлер: Йозил ми е като брат. Той ми каза, че Реал е най-големият клуб в света

Най-новото попълнение на Реал Мадрид Арда Гюлер беше категоричен, че за него е било приоритет да премине на “Сантиаго Бернабеу” въпреки редицата оферти, които е получил от европейските грандове. Също така 18-годишният талант увери, че иска да стане клубна легенда и че е твърд в намерението си да не бъде преотстъпен в друг отбор през следващия сезон.

“Преди всичко, нека си спомним за Алфредо Ди Стефано (днес се навършват 9 години от неговата смърт - б.р.). Това е най-големият клуб в света и се чувствам горд. Получих множество оферти, но приоритетът ми винаги е бил Реал Мадрид. Харесва ми да създавам положения, но и да играя офанзивно. Треньорът решава къде ще играя. Чувствам се готов, подготвен съм. Идвам да се трудя и да давам всичко от себе си. Да, отхвърлям варианта да бъда преотстъпен. Искам да остана в Реал Мадрид. Ако клубът ми даде възможност да играя, ще се опитам да се възползвам от нея. Не мисля за отдаване под наем. Реал Мадрид ме привлече и идвам, за да играя тук.

Кристиано Роналдо, Месут Йозил, Гути… Искам да бъда легенда като тях и идвам с тази цел. Да, говорих с Йозил, той ми е като брат. Той ми каза, че това е най-големият клуб в света. Карло Анчелоти ми се обади и ми каза, че иска да ме види на живо. Също така ми каза къде ще ме позиционира. Има много разговори. Що се отнася до спомените ми за Реал Мадрид, сещам се за финалите в Шампионска лига, които гледах с моите приятели. Барселона? Повтарям, че имаше много клубове, които ми представиха своята оферта. Но щом се появи Реал Мадрид, всичко останало нямаше значение. Всичките ми нови съотборници са много важни футболисти. За мен Лука Модрич е най-добрият полузащитник в света. Сигурен съм, че ще науча много от него.

Къде бих отишъл под наем? Отново казвам, че много отбори проявиха интерес към мен, но тук ме увериха, че ще играя. Свърши се, наем в друг тим не влиза в моите планове. Дали Модрич ми е обещавал своя номер в бъдеще? Днес пристигам в най-добрия клуб в света и не са ми казвали нищо, за да ме убедят. Така че не знам нищо за това. За мен Модрич е най-добрият халф в света, нищо повече. Беше ми тежко да си тръгна от Фенербахче. Но ме потърси най-добрият клуб в света, а освен това успях да донеса много пари на моя отбор. Трябваше да го направя. Обичам много клуба и се надявам там да разберат моето решение”, коментира Гюлер на първата си пресконференция като футболист на Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация