Реал Мадрид потвърди за трансфера на Арда Гюлер

19:10
Реал Мадрид потвърди за трансфера на Арда Гюлер

Реал Мадрид обяви трансфера на турския суперталант Арда Гюлер. Кралският клуб ще плати на Фенербахче 20 милиона евро плюс още потенциални 10 милиона под формата на бонуси за 18-годишния полузащитник, като освен това турският гранд ще вземе и 20% от евентуална бъдеща продажба на Гюлер. Договорът на играча с Реал е за шест сезона, като той ще бъде представен официално пред медиите утре в 13:00 часа българско време.

Още преди два дни стана ясно, че Гюлер е избрал Реал Мадрид, въпреки че имаше оферти от половина дузина клубове, включително и Барселона.

Вчера президентът на Фенербахче Али Коч пък разкри, без да споменава Реал Мадрид, че Гюлер сам е поискал трансфер още сега, въпреки че е имало възможност да остане за още сезон под наем в турския клуб.

Гюлер ще пристигне в Мадрид по-късно днес, като вече има насрочени медицински прегледи.

Арда Гюлер може да играе както като полузащитник, така и като дясно крило, а според "Марка" може дори да бъде използван като фалшива "деветка", в случай че Реал не успее да привлече Килиан Мбапе още през това лято. Въпреки че е едва на 18 години, той вече два сезона е част от първия отбор на Фенербахче, като освен това вече е и турски национал. През миналата кампания Гюлер записа шест гола и седем асистенции в 35 мача за Фенербахче във всички турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация