Барселона и Реал Мадрид се надцакват за звезда на Фенербахче

17:49
Барселона и Реал Мадрид се надцакват за звезда на Фенербахче

Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона влизат в сериозна битка за привличането на големия талант на Фенербахче Арда Гюлер, съобщава “Мундо Депортиво”.

Според изданието спортният директор на Барселона Деко вече е пътувал до Турция, за да преговаря за детето чудо на турския футбол. Медиите в южната ни съседка разкриха повече информация относно трансфера на Арда Гюлер, като се знае, че в договора му има освобождаваща клауза в размер на 17.5 млн. евро.

Според турския вестник “Фанатик” обаче каталунците и Милан вече са предложили трансферна сума от 22 млн. евро за правата му. Освен това се очаква при преминаване в Барселона, младият халф да играе още една година под наем за “фенерите”, което според турските медии не е особено желана развръзка от самия играч, който иска мигновено да стане част от новия си отбор.

Предвид сложната финансова ситуация за каталунците, на Барселона ще трябва поне седмица, за да получи разрешение за трансфера от Ла Лига. Фенербахче ще иска също 20% от бъдеща продажба на футболиста и съгласието на Барса да плати сума на първия клуб на Гюлер - Генчлербирлиги.

Същевременно от Реал Мадрид също не остават по-назад, като се счаква скоро легендите на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо и бившият играч именно на Фенербахче Роберто Карлош също да се срещнат с представители на турския гранд, за да говорят за евентуален трансфер на талантливия младок. Предимството на Кралския клуб е, че самият Гюлер харесва много “лос бланкос” и с удоволствие би заиграл на “Бернабеу”. Той би се превърнал в поредната млада перла в състава на Реал Мадрид, след футболисти като Винисиус Жуниор, Едуардо Камавинга, Орелиан Чуамени, Джуд Белингам и Ендрик.

18-годишният Арда Гюлер записа 35 мача, 6 гола и 7 асистенции за “фенерите” през изминалия сезон и продължава да е обект на интерес от големите европейски грандове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация