Израел е първият полуфиналист на младежкото европейско първенство

23:31
Израел е първият полуфиналист на младежкото европейско първенство

Израел победи след изпълнение на дузпи Грузия и за първи път в историята се класира на полуфинал на Европейско първенство за младежи. В редовното време срещата приключи без голове, а а при дузпите отборът на Гау Лузон се наложи с 4:3. В герой за евреите се превърна вратарят Даниел Перец, който отрази ударите на Гиорги Гогуа и Саба Хвадагиани.

Грузинците, които са домакин на шампионата заедно с Румъния, впечатлиха в груповата фаза. И днес тимът игра смело, като отправи 14 удара към противниковата врата, но нито един от тях не беше точен. Най-близо до гола беше защитникът на Израел Омри Генделман, но неговият изстрел през второто полувреме срещна гредата.

Днешният мач още веднъж подобри рекорда за най-много публика на двубой от финалите на Европейско първенство за младежи до 21 години. на трибуните на стадион "Борис Пайчадзе" в Тбилиси присъстваха 44 338 зрители. 

Грузия беше отборът, който повече търсеше победата, но израелците се отбраняваха спокойно и не допуснаха да се стигне до по-сериозни положения пред вратата им. През втората част домакините отпаднаха физически, а в продълженията никой от съперниците не искаше да рискува. 

При дузпите домакините водеха до третото изпълнение, когато Перец спаси удара на Гагуа. Футболистите на Израел показаха по-здрави нерви и не сгрешиха нито веднъж, а вторият и фатален пропуск за Грузия направи Хвадагиани.

На полуфиналите израелците ще играят срещу победителя от двойката Англия - Португалия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация