Реми между Испания и Украйна в последния им мач от груповата фаза на европейското за младежи

00:04
Реми между Испания и Украйна в последния им мач от груповата фаза на европейското за младежи

Испания и Украйна направиха зрелищно 2:2 в мач от третия кръг в група "В" на Европейското първенство за младежи. Украинците на два пъти повеждаха чрез Богдан Вюник (43') и Георгий Судаков (81'- д.), но автогол на Иван Желизко (49') и попадение на Абел Руис (90') донесоха точката и първото място в групата на испанците. 

Мачът днес имаше значение единствено за първото място, защото и двата отбора си бяха гарантирали класиране за фазата на директните елиминации с по две победи до момента. Това позволи на селекционерите Санти Дения и Руслан Ротан да дадат почивка на голяма част от основните си футболисти.

Срещата започна с чисто положение за Испания, но опитът на Серхио Камейо да преодолее технично Руслан Нещерет се оказа неуспешен. До ситуацията се стигна след груба грешка на Олег Очеретко, който веднага се извини на съотборниците си. В 9-ата минута Уго Гийямон пропусна с глава, а украинците се стремяха да пробиват основно по десния фланг, където Ману Санчес трудно удържаше напористия Олександър Назаренко.

Испанците очаквано имаха предимство в притежанието на топката, но контрите на Украйна не бяха никак безопасни. В 24-ата минута Нещерет направи груба грешка и Родриго Рикелме отпрадна топката, след което я прати в мрежата, но попадението му незнайно защо беше отменено. В 27-ата украинският страж още веднъж отрази изстрел на Камейо, а малко по-късно Назаренко демонстрира скоростта си, но ударът му премина високо над напречната греда. 

В 43-ата минута крилото на Украйна достави перфектно центриране за Богдан Вюник и той вкара красив гол с глава. На почивката Санти Дения замени вратаря Юлен Агиресабала с Лео Роман. "Ла Рохита" вдигна темпото и успя много бързо да стигне до изравняване. Това се случи в 49-ата минута, когато Рикелме влезе в наказателното поле и центрира, а настъпилата паника в украинската защита доведе до автогол на Игор Желизко.

В 57-ата минута Аймар Орос можеше да вкара втори гол за Испания, но не отправи достатъчно качествен изстрел. Появата на Абел Руис и Антонио Бланко още повече оживи играта на испанците, но Украйна се бранеше спокойно и организирано. Десетина минути преди края резервата Данило Сикан изскочи сам срещу Лео Роман, който го фаулира в наказателното поле. Георгий Судаков нямаше проблеми да превърне дузпата в гол.

В оставащото време Испания опита да стигне до равенството и го направи в последната 90-а минута след комбинация между появилите се от пейката Родри и Абел Руис. Нападателят на Брага майсторски овладя топката, залъга бранител на Украйна и с техничен изстрел под плонжа на Нещерет оформи крайния резултат.

Равенството осигури първото място на "Ла Рохита" благодарение на това, че отборът има с един гол по-добра голова разлика. В другата среща от групата Хърватия и Румъния направиха нулево равенство и приключиха турнира без да са отбелязали нито едно попадение. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация