Младежите на Германия не успяха да победят връстниците си от Израел в първия им мач на европейското

22:03
Младежите на Германия не успяха да победят връстниците си от Израел в първия им мач на европейското

Младежките национални отбори на Германия и Израел завършиха наравно 1:1 под дъжда в Кутаиси в първия си мач от група С на Европейското първенство до 21 години.

Германците определено трябва да съжаляват, че не успяха да запишат очаквана победа. Те можеха да поведат още в третата минута, когато получиха дузпа след нарушение на Рой Ревиво срещу Кевин Шаде. Тяхната звезда Юсуфа Мукоко обаче видя как Даниел Перец спаси удара му от бялата точка. Положението за “Бундестима” се влоши в 20-ата минута, когато Дор Тургеман финтира техния капитан Ян Бисек и даде аванс на израелците. Шест минути по-късно бранителят все пак се реваншира и възстанови равенството след удар с глава при центриране от фал.

В самия край на първата част евреите останаха с човек по-малко на терена, след като полузащитникът им Еден Карзев получи два жълти картона в рамките на няколко минути. Немците упражниха натиск и стигнаха до втора дузпа в 80-ата минута, след като съперниковият вратар Гил Коен фаулира Том Краус. Този път резервата Джесик Нганкам пое отговорността да изпълни дузпата, но и неговият изстрел беше спасен от Перец, който по този начин съхрани точката за своя тим.

В неделя Германия играе срещу Чехия, а по същото време Англия се изправя срещу Израел.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация