Вижте жребия за полуфиналите за Купата на България

13:52
Вижте жребия за полуфиналите за Купата на България

Днес в амфитеатралната зала в Национална футболна база "Бояна" бе изтеглен жребият за полуфиналите в Sesame Купа на България. Локомотив София и ЦСКА 1948 София се изправят в столично дерби, а Черно море и Лудогорец ще спорят в регионален сблъсък на Североизточна България за място на финала.

Ето двойките:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 1948

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

При равенство в общия резултат от двата мача се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство се изпълняват дузпи. Полуфиналните двубои са предвидени за интервала 25-27 април (първи мачове) и 9-11 май (срещи реванш), като точните дати ще бъдат обявени на по-късен етап.

Двойките направиха доста любопитни мачове помежду си през този сезон в efbet Лига. ЦСКА 1948 на два пъти победи Локомотив за шампионата. През есента "червените" се наложиха с 2:0, а преди няколко кръга отборът на Тодор Янчев разби с 6:0 "железничарите" на "Надежда", така че "червено-черните" ще бленуват реванш.

Лудогорец и Черно море също направиха вълнуващи сблъсъци до момента. И в двата случая "орлите" спечелиха с 3:2. Преди няколко кръга разградчани трябваше да стигат до късен обрат на "Хювефарма Арена", а "моряците" имаха сериозни претенции към съдийството.

За да стигнат до тази фаза "железничарите" отстраниха Славия след късна драма и гол в последната секунда в "Надежда".

Лудогорец имаше известни проблеми срещу Спартак (Варна) и трябваше да прави пълен обрат, за да преодолее четвъртфиналите.

Черно море поднесе изненадата, елиминирайки ЦСКА София на "Армията" след успех с 2:1.

ЦСКА 1948 също намери място във финалната четворка, след като победи Арда в Кърджали с гол от дузпа на Педриньо в 117-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация