Черно море изхвърли ЦСКА от турнира за Купата

22:07
Черно море изхвърли ЦСКА от турнира за Купата

ЦСКА София е аут от Купата на България! Това стана факт след домакинско поражение с 1:2 от Черно море в 1/4-финален двубой от турнира, което уби мечтата на "червените" за дубъл. 

Атанас Илиев откри резултата след точно изпълнена дузпа в 51-ата минута, а в 65-ата Тибо Вион си отбеляза автогол. С нов автогол на Владко Дробаров домакините върнаха едно попадение.

ЦСКА нацели на два пъти гредите при резултат 0:2 след удари на резервата Назон, но като цяло варненци бяха по-добри през по-голямата част от сблъсъка и заслужено продължават напред.

В 8-ата минута Черно море като по чудо не откри резултата. Василев надбяга Матей отляво и центрира към непокрития Фернандес, който не улучи празната врата от 4-5 метра.

В 31-ата минута Линдсет отправи първи удар по посока на противниковата врата, но той бе крайно неточен. Десет минути по-късно Илиев засече с глава центриране от корнер, а топката профуча опасно близо покрай дясната греда.

И в началото на втората част Черно море продължи да атакува по-опасно. Така се стигна до 51-ата минута, когато Де Нойер не прецени центриране отдясно и вместо с глава игра с ръка в собственото си наказателно поле. Съдията първоначално не отсъди дузпа, но след преглед с ВАР правилно промени решението си. Зад топката застана Илиев, който стреля в лявата част на вратата, Евтимов докосна топката, но шутът бе прекалено силен и влетя в мрежата.

В 54-ата минута варненци създадоха нова опасност. Василев избяга зад "червената" отбрана, но Евтимов излезе извън наказателното поле и със самоотвержен шпагат изпревари играча на гостите.

В 65-ата минута Юга пробва да преодолее Панайотов в наказателното поле на домакините. Халфът на гостите обаче му отне топката, която попадна във Фернандес. Крилото моментално центрира остро в малкото наказателно поле, където Вион пробва да изчисти, но заби топката в собствената си врата.

Шест минути по-късно Назон можеше да върне едно попадение, но топовният му изстрел срещна напречната греда. Секунди по-късно Назон излезе под ъгъл очи в очи с Дюлгеров, но стражът на "моряците" спаси.

В 80-ата минута Назон се възползва от грешка на Фернандес, но нацели за втори път гредата след хубав фалцов изстрел с десния крак.

ЦСКА СОФИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 1:2

0:1 Атанас Илиев 51'
0:2 Тибо Вион 65' а.
1:2 Владко Дробаров 93' а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация