Лудогорец излъга Спартак Варна и се класира на полуфиналите

18:58
Лудогорец излъга Спартак Варна и се класира на полуфиналите

Лудогорец победи Спартак Варна с 2:1 в турнира Sesame Купа на България и се класира за полуфиналите. В 26-ата минута Александър Белоусев даде изненадващ аванс на гостите от Морската столица, но в 38-ата бразилецът Кайо изразни със своя първи гол за "орлите". Мануел Шоу реши спора в двубоя с великолепен изстрел от средна дистанция в 76-ата минута. За отбелязване е, че общо в стартовите състави на Ивайло Петев и Димитър Димитров имаше 18 чужденци.

Първата реална опасност в срещата дойде в 13-ата минута, когато Лерой Микелс се намери отдясно на бърза акция на гостите. Последва удар на крилото, но Симон Слуга реагира добре и изби топката. Веднага след това Тодор Неделев намери Игор Тиаго в наказателното поле на варненци. Бившият централен нападател на Крузейро шутира, но Иван Дичевски спаси. В 19-ата минута Бърнард Текпетей можеше да открие резултата, но африканецът се засуети и не сполучи.

В 26-ата минута хората на Димитър Димитров шокираха шампионите. Родни Антуи напредна отляво, пусна пас към нахлуващия Александър Белоусев. Последва докосване от страна на Нонато, което помогна на молдовския футболист на Спартак, и лоша ориентировка на Франко Русо, за да дойде головият изстрел - 1:0 за гостите!

"Зелените" отговориха с голям пропуск на Тодор Неделев. Бившата звезда на Ботев (Пловдив) имаше възможност да шутира на 12 метра фронтално срещу рамката на Иван Дичевски. Топката обаче профуча покрай лявата греда и излезе в аут. В 38-ата Кайо получи красив пас от Якуб Пьотровски и с чудесен удар със завъртане изравни. Това беше първо попадение за бразилското крило с фланелката на "орлите".

В началото на второто полувреме Кайо пропусна втори гол. Бразилецът се възползва от грешка на Ромеш Ивей и остана сам срещу вратаря в 51-ата минута. Последва лека поправка от страна на футболиста от Панама и спасяване на Дичевски. В 64-ата минута 21-годишният вратар на "соколите" блесна с ново спасяване, този път след удар на Бърнард Текпетей. 

В 76-ата минута резервата Мануел Шоу изведе шампионите напред в резултата. Полузащитникът на Лудогорец порази мрежата с великолепен удар в далечния ъгъл, дошъл от зоната пред наказателното поле - 2:1 за отбора на Ивайло Петев. 

Купа на България, 1/4-финал:

Лудогорец 2:1 Спартак Варна

0:1 Александър Белоусев 26'
1:1 Кайо 38'
2:1 Мануел Шоу 76'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация