Невиждана по родните терени драма между Локо София и Славия в мача им за Купа България

20:39
Невиждана по родните терени драма между Локо София и Славия в мача им за Купа България

Локомотив София стана първият полуфиналист за Sesame Купа на България. Столичните “железничари” победиха драматично Славия с 2:1 в четвъртфинала, като победното попадение падна буквално в последната секунда на двубоя, когато резервата Мартин Райнов зарадва феновете на “Надежда”. Преди това Димо Бакалов бе открил резултата преди почивката, а Ахмед Ахмедов изравни през втората част.

Домакините в днешната бяха елиминирали два тима от Втора лига, за да достигнат тази фаза на Купата на България. Първо столичните “железничари” се наложиха с 4:1 като гости на Спартак (Плевен), а няколко дни по-късно победиха Витоша (Бистрица) у дома с 3:0 в 1/8-финалите. Славия от своя страна първо елиминира Спортист (Своге) като гост на 1/16-финалите, в следващия кръг се справи у дома с Ботев (Пловдив), за да стигне до днешното отпадане.

Още в първата минута на мача гостите можеха да открият резултата. Ертан Томбак намери в наказателното поле Емил Стоев, който стреля веднага, но след рикошет в крак на играч на Локомотив топката се спря в гредата. 

В 15-ата минута домакините откриха резултата. Антонио Вутов получи дълъг пас сам срещу Светослав Вуцов, но вместо да стреля реши да потърси останалия на по-чиста позиция Димо Бакалов, който с глава прокара топката в мрежата въпреки опитите на защитниците на "белите" да избият от голлинията.

В 28-ата минута Локо бе близо до удвояване на преднината си. Ивайло Найденов намери в наказателното поле Бакалов, който стреля, но Вуцов спаси шута му.

В 32-ата минута гол на домакините бе отменен. Давид Малембана получи топката в наказателното поле и стреля. Вуцов отби, но Алан се оказа на най-добрата позиция и довкара кълбото в мрежата. След близо 7 минути преразглеждане на ситуацията от страна на ВАР, голът бе отменен заради засада при първия изстрел.

Началото на втората част бе равностойно, но постепенно гостите наложиха натиск. Въпреки това в 66-ата минута Локомотив можеше да удвои преднината си. Малембана стреля добре от свободен удар, но топката се отби в гредата. При последвалата добавка пък Божидар Кацаров не уцели опразнената врата.

Малко по-късно на отсрещната врата също гредата бе последната пречка пред гола. Удар на Тони Тасев се спря в напречния стълб. 

В крайна сметка Славия успя да изравни в 73-ата минута. Тогава Нгуен До пусна хубав пас към Тасев, който прати топката към границата на малкото наказателно поле, където Ахмед Ахмедов изравни.

Двубоят вървеше към продължения, след като и двата тима не рискуваха твърде много. Така обаче се стигна до последната 93-а минута на мача. Тогава след дълъг пас от статично положение Малембана взе въздушния сблъсък и намери Райнов, който добре насочи кълбото също с глава, за да донесе класирането на Локомотив.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:1 СЛАВИЯ

1:0 Бакалов 15'
1:1 Ахмедов 73'
2:1 Райнов 90'+3

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация