Борнемут не можа да затрудни Манчестър Сити

21:57
Борнемут не можа да затрудни Манчестър Сити

Манчестър Сити не срещна никакви проблеми при гостуването на Борнемут. “Гражданите” спечелиха с 4:1 и отново се доближиха на две точки от лидера Арсенал. Тимът на Пеп Гуардиола водеше с три гола след първото полувреме.

Хулиан Алварес откри резултата в 15-ата минута, а Ерлинг Холанд удвои в 29-ата. За норвежеца това бе 27-и гол във Висшата лига за този сезон. С него той изпревари Серхио Агуеро и вече е играчът с най-много голове за Ман Сити във Висшата лига в рамките на един сезон. В края на първото полувреме Фил Фоудън също вкара след груба грешка на Билинг. Автогол на Кристофър Мефъм направи резултата 0:4. В 83-ата минута Джеферсон Лерма отбеляза почетно попадение за домакините.

Борнемут даде някакви надежди на феновете си в първите минути, като организира опасна атака. Домакините обаче бързо бяха върнати в реалността и Ман Сити започна да доминира. Родри опита удар от дистанция, но топката мина над вратата. Положенията пред вратата на Нето и опити на Фоудън на два пъти бяха блокирани. Първото попадение не закъсня и в 15-ата минута Алварес откри резултата. Гюндоган изведе Фоудън, който опита да прокара топката покрай вратаря, който я отклони, но на пътя на Холанд. Норвежецът удари греда, а Алварес не сбърка при добавката.

Попадението даде още по-голяма увереност на “гражданите”, които продължиха да нападат. Удар на Холанд бе отклонен, а изстрел на Рубен Диаш с глава не намери целта. Норвежецът стигна до гол в 29-ата минута, след като бе намерен от Фоудън. За Холанд това е 27-и гол в първенството и общо 33-ти от началото на сезона. С това попадение той стана играчът с най-много голове за Манчестър Сити за първенство в рамките на един сезон, като изпревари Серхио Агуеро.

Последва добър период за домакините и няколко атаки, като в 38-ата минута Едерсон отрази силен удар на Траоре. Сити обаче вдигна темпото към края на полувремето. Нето спаси удар с глава на Алварес, но секунди преди почивката груба грешка доведе до трети гол във вратата му. Играчите на Борнемут разиграваха в собствената се половина, когато Билинг пусна ужасяващо подаване и изведе Фоудън на прекрасна позиция, което позволи на английския национал да отпразнува своя мач номер 200 за “гражданите” с гол.

Ситуацията на домакините се влоши още повече в началото на второто полувреме, когато разбъркване в наказателното поле доведе до удар на Алварес и автогол на Мефъм, който отклони топката. Това попадение отчая Борнемут и следващите минути гостите имаха сериозно преимущество. Гуардиола извади Гюндоган и Родри, за да им даде почивка. Ман Сити продължаваше да атакува, но не толкова агресивно.

“Гражданите” намалиха темпото от един момент, а Борнемут стигна до почетен гол в 83-ата минута. След добра работа на Земура и Антъни топката стигна до Лерма, който се разписа с хубав удар. В края и двата отбора създадоха по още една ситуация, но ново попадение не падна.

БОРНЕМУТ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:4

0:1 - Алварес 15'
0:2 - Холанд 29'
0:3 - Фоудън 45'
0:4 - Мефъм 51'-авт
1:4 - Лерма 83'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация