Ман Сити допусна огромна грешка в борбата за титлата

19:03
Ман Сити допусна огромна грешка в борбата за титлата

Манчестър Сити тотално надигра Нотингам, но срещата на “Сити Граунд” завърши 1:1. “Гражданите” поведоха в края на първото полувреме с попадение на Бернардо Силва. През второто полувреме тимът на Пеп Гуардиола създаде доста положения, но направи поредица от пропуски, а най-голямото бе пропуснато от Ерлинг Холанд в 67-ата минута. Преднината беше минимална и в 84-ата минута влезлият като резерва Крис Ууд изравни.

Ман Сити не успя да се върне на върха и Арсенал отново се настани там, след като по-рано днес драматично спечели при гостуването на Астън Вила. Така победата над “артилеристите” в сряда може да не се окаже с толкова голяма стойност, тъй като ролите отново се размениха, а “гражданите” са изиграли и мач повече. Нотингам продължава да поддържа сравнително комфортна дистанция от зоната на изпадащите и е 13-ти.

Ман Сити пое контрол върху случващото се на терена от самото начало и много рано започна обсада на вратата на домакините, а защитниците на Форест имаха много работа. В седмата минута Грийлиш получи шанс да стреля от удобна позиция в наказателното поле. Неговият удар бе блокиран от добре позиционирания Уоръл. Малко по-късно Нотингам организира първата си атака и стигна до удар. Бренън Джонсън спечели физическия сблъсък с Грийлиш и напредна, но изстрелът му бе блокиран.

Превъзходството на “гражданите” бе много сериозно, но те не успяваха да намерят пролуки в защитата на съперника и до удари не се стигаше. Тимът на Гуардиола обаче прекарваше доста време в близост до наказателното поле на домакините. В една ситуация Фоудън, който рядко играеше последните месеци, преодоля човек в наказателното поле и опита да намери съотборник в близост до вратата, но топката бе избита. При втората атака на Нотингам Джонсън бе изведен с дълго подаване. Той напредна и потърси съотборник, но нямаше играч на домакините в близост.

Първата реална възможност за гол дойде в 33-ата минута. Де Бройне великолепно насочи топката към Родри, който я атакува с глава. Кейлор Навас нямаше да има шанс, но кълбото отиде покрай вратата. Атаките към вратата на Форест продължаваха. Гюндоган направи отличен пробив и навлезе в наказателното поле, но не успя да подаде точно, а прати топката в ръцете на вратаря. Малко след това Бернардо Силва отправи хубав удар, но и той не бе достатъчно точен.

Първият точен удар в мача се превърна в гол в 41-ата минута. При втория опит на Бернардо Силва той намери мрежата. Португалецът получи топката от Грийлиш пред наказателното поле и стреля веднага.

След почивката преимуществото на Ман Сити беше още по-голямо, а головите ситуации пред Навас доста по-често явление. Още в 47-ата минута Фоудън напредна и беше в прекрасна позиция, но опита да намери Холанд, а подаването бе неточно и шансът бе пропилян. Удар с глаа на Лапорт бе спасен от вратаря на домакините. Родри също имаше опит с глава, след като бе оставен непокрит, но стреля неточно.

В 64-ата минута “гражданите” искаха дузпа за падане на Холанд в наказателното поле. Съдията отмина ситуацията, но протестите на гостите доведоха до жълт картон на Гуардиола. Малко след това Холанд направи невероятен пропуск. След удар на Фоудън Навас изби, но топката отиде в норвежеца. Ерлинг заби топката в горната греда, но получи още една възможност, при която прати кълбото високо над вратата.

След тоталната си доминация и многобройни пропуски Манчестър Сити бе наказан в 84-ата минута. Добра атака на домакините завърши с ниско центриране на Гибс-Уайт, което бе засечено от Крис Ууд през опразнената врата. Ситуацията бе прегледана от ВАР заради потенциална засада, но такава нямаше и попадението бе признато.

НОТИНГАМ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1

0:1 - Бернардо Силва 41'
1:1 - Ууд 84'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация