Гуардиола: Сигурен съм, че сме невинни

18:01
Гуардиола: Сигурен съм, че сме невинни

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че е напълно сигурен в невинността на клуба по повдигнатите му обвинения от страна на Премиър лийг за финансови нарушения. Испанецът увери, че вярва на собствениците и няма никакво намерение да напуска поста си заради тези проблеми.

„Клубът ми доказа, че сме напълно невинни. Президентът, собственикът и главният изпълнителен директор ми обясниха всичко. Знаете на коя страна съм. Имаме късмет, че живеем в прекрасна страна с общество, в което всеки е невинен до доказване на противното. Ние нямахме тази възможност. Изглежда все едно вече сме осъдени. Не знам какво ще стане. От друга страна, лично аз се радвам, че сме тук, защото както се случи в казуса с УЕФА, имаме шанса да защитим позицията си. Имаме добри адвокати, но не можем да кажем, че УЕФА е имала лоши адвокати, а Висшата лига, подкрепяна от 19 клуба, ще вземе също добри адвокати.

От едната страна са думите на 19 клуба, от другата страна – тези на моите хора. Съжалявам, но вярвам на моите хора.

Ако се докаже, че сме виновни, ще приемем наказанието, което Премиър лийг ни определи. Но както бе и в ситуацията с УЕФА, ние сме невинни. Как тогава се възстановиха щетите, които ни бяха нанесени? Били сме и преди в долните дивизии. Ще се върнем пак, ако трябва, не е проблем. Ще се обадим на Пол Диков и Майк Съмърби и ще се върнем.

Ние тренираме нормално и се готвим за мача Астън Вила. Трябва да победим и играчите са фокусирани върху този мач. Няма да си тръгна, уверявам ви. Искам да остана повече от всякога. След много, много години в Премиър лийг не искам да си тръгвам“, заяви Гуардиола на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация