Гуардиола се извини за глупавия си коментар по адрес на Джерард

00:11
Гуардиола се извини за глупавия си коментар по адрес на Джерард

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола говори преди утрешния сблъсък на върха в Премиър лийг срещу Арсенал, след който шампионите имат шанс да се доближат на три точки зад лидера, макар и с мач повече, ако спечелят на "Емиратс". Пеп започна пресконференцията си с персонално извинение към Стивън Джерард, чието име замеси по време на брифинга си преди срещата с Астън Вила, говорейки за обвиненията, повдигнати срещу Сити.

Тогава Гуардиола заяви следното: " Не знам дали ние не сме отговорни и за подхлъзването на Стивън Джерард на "Анфийлд". Наша ли беше вината за това? Уважавам Джерард, но този момент принадлежи на нас".

Днес Пеп започна с извинение за думите си в петък: "Извинявам се на Стивън Джерард за ненужните и глупави коментари, които направих последния път за него. Той знае колко много се възхищавам на него и кариерата му, за това какво е направил за тази страна, в която живея и работя. Срам ме е от това, което казах, защото той не го заслужава. Извинявам се. Казах му го лично, но трябва да го направя и тук. Извинявам се на него, на Алекс, съпругата му, децата и семейството, защото беше глупаво.“

След това Гуардиола насочи вниманието си към утрешния сблъсък с Арсенал, но отказа да даде повече подробности за състоянието на Ерлинг Холанд, който бе заменен на почивката в двубоя с Астън Вила заради контузия в бедрото. Според английските медии няма да има проблем норвежецът да участва, но Гуардиола не потвърди.

"Вчера се възстановявахме. Днес ще тренираме, така че не знам. Това е всичко.

Арсенал е най-добрият отбор до момента в Премиър лийг. Усетихме го преди няколко седмици. Те са много бързи и остри. Ще бъде голяма битка. Трябва да бъдем готови във всяка зона. Аз не вярвам, че преди седмица не сме били във форма, а сега вече сме във форма. Всеки мач е различен. Има още много срещи до края. Всеки знае, че утрешният мач е важен. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си. Настроението е добро от много години. Ние сме щастливи, че сме заедно, не заради победата над Астън Вила или загубата от Тотнъм".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация